Annons

Timothy Liljegren klar för junior-VM

Sverige, som slutade fyra 2017, förbereder sig för fullt inför kommande JVM i Buffalo den 26 december-5 januari. Nu har Montén har tagit ut 26 spelare till Juniorkronorna - en av talangerna i truppen är den Kristianstads IK-fostrade Timothy Liljegren.
Ishockey • Publicerad 6 december 2017
Timothy Liljegren kommer att delta i den svenska truppen. Arkivbild.
Timothy Liljegren kommer att delta i den svenska truppen. Arkivbild.Foto: Robert Granström/TT

Det blir som väntat inget spel i junior-VM för New Jerseys succéforward Jesper Bratt. Däremot finns det fortfarande hopp om att Alexander Nylander, Buffalo, kan förstärka Juniorkronorna.

– Vi har ställt frågan till Buffalo och de har svarat att de ska fundera på det, sade förbundskaptenen Tomas Montén när han presenterade truppen till JVM i Buffalo den 26 december–5 januari.

Annons

Montén har tagit ut 26 spelare och tre kommer att få lämna truppen efter träningslägret i Kanada. Förra året missade Liljegren Om det kommer ett ja från Buffalo om Nylander, poängkung i JVM i fjol, får ytterligare en forward lämna truppen.

I truppen sticker Frölundas supertalang Rasmus Dahlin ut på backsidan. Dahlin jagar ju också en OS-plats med Tre Kronor.

Bland forwards är SHL:s poängkung Elias Pettersson, Växjö, och Frölundas Lias Andersson – som inledde säsongen i New York Rangers – profilerna.

Junorkronorna samlas nästa onsdag, åker dagen efter till ett förläger i Kanada med två träningsmatcher, den 18 december mot Danmark och den 22 december mot USA.Sverige möter nykomlingen Vitryssland i JVM-premiären den 26 december.

Catharina SigalaSkicka e-post
KB/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons