Annons

Tobias Karlsson: ”Det går inte att göra bättre PR för sporten”

Flensburg/Handewitt bromsade ner IFK Kristianstad. I centrum var som vanligt försvarsgeneralen och lagkaptenen Tobias Karlsson.
– Jag tycker att vi står bra bakåt i 60 minuter, säger 36-åringen.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 25 mars 2018
Flensburgs försvarsjätte Tobias Karlsson i en av flera tuffa dueller med IFK:s Albin Lagergren.
Flensburgs försvarsjätte Tobias Karlsson i en av flera tuffa dueller med IFK:s Albin Lagergren.Foto: Bosse Nilsson

Bladetsporten fick snällt vänta på sin tur för en intervju. Tobias Karlsson hade hela släkten på plats med mamma och pappa – och halva Karlskrona – kändes det som.

– Ha, ha…det var gott att se dem, det är inte så ofta vi träffas den här tiden på året, säger Tobias.

Annons

Pappa Bror-Erland hade dessutom skjutsat Lars-Göran ”Lill-Munken” till Kristianstad för hans träff med ”Orangea Pantrarna”.

– Pappa brukar skjutsa ”Lill-Munken”, säger ”Tobbe”, och ler.

”Lill-Munken” är granne med familjen Karlsson i Karlskrona under vinterhalvåret.

Och på sommaren är han granne med Tobias ute på Hasslö.

– Vi har sommarstugorna bredvid varandra och ”Lill-Munken” sköter min robotgräsklippare när den strejkar, säger Tobias.

Flensburgs lagkapten var på ett strålande humör efter matchen och pratade med allt och alla och skrev autografer så pennan glödde.

– Det var en riktigt rolig match att spela.

Vad säger du om er insats?

– Ärligt talat så tycker jag att vi känns ganska trötta. Men vi stod bra bakåt i stor sett hela matchen och framför allt så lyckades vi bromsa ner deras kontringsspel, säger Tobias, som fortfarande rankas som en av världens främsta försvarsspelare.

Vad sa ni i halvtid?

Annons

– Inget speciellt. Det kändes som att vi kom till bra lägen, det gällde bara att sätta dit bollarna också. Och det lyckas vi med sista kvarten, och det är väl den stora skillnaden jämfört med första halvlek då Kappelin var riktigt het.

Tobias Karlsson hade bra koll på IFK:s skyttar.
Tobias Karlsson hade bra koll på IFK:s skyttar.Foto: Bosse Nilsson

Flensburg/Handewitt kom från en tung förlust i Magdeburg.

– De är oerhört starka på sin hemmaplan, men samtidigt så gör vi ingen bra match. Vi bjuder på en massa tekniska fel, samtidigt som vi bränner många bra lägen. Det kändes lite som att vi satte krokben för oss själva men skönt då att kunna studsa tillbaka så snabbt. Jag menar…det är bara 46 timmar sedan vi spelade senast samtidigt som matchen är en fest för Kristianstad. De har allt att vinna inför sina fans, säger Tobbe, som hyllade inramningen.

– Det är så här handboll ska spelas. Snacka om god PR för sporten. Man får nästan nypa sig själv i armen att det kan vara så här bra i Sverige. Jag är jätteimponerad.

De tyska klubbarna befinner sig som bekant i krig både med sitt eget förbund och EHF.

– Det är inte klokt att Rhein-Neckar Löwen ska behöva skicka ett juniorlag till en åttondelsfinal mot Kielce. Det blir bara pannkaka.. De som har hand om det skämmer ut hela sporten, säger Tobias och fortsätter:

– Sverige är ett föredöme. IFK fick förbereda sig i en vecka inför den här matchen. Det är naturligtvis så det borde fungera överallt.

Flensburg är utslagna ur tyska cupen men dansar fortfarande på två golv. Bundesliga och Champions League.

– Vi fokuserar på en match i taget, det är nämligen livsfarligt att gå händelserna i förväg. Men självklart skulle det vara häftigt att få uppleva ett Final Four i Köln.

Flensburg har varit där en gång.

Annons

Och då blev de mästare.

Matchhjälte den gången: Hampus Wanne.

Mot IFK blev han matchens bäste målskytt med sina åtta mål.

– Jag tycker att vi ska vara jättenöjda med att vi kom härifrån med fyra bollar, säger vänstersexan som även han hyllade inramningen.

– Det var riktigt roligt att spela.

Vad väntar IFK i returen?

– De är väl medvetna om det. Det blir som i dag men förhoppningsvis med andra färger på tröjorna, säger Tobias Karlsson och skrattar.

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons