Annons

”Tozz” hade lekstuga i genrepet – talang imponerade

Ett Kristianstads DFF – utan flera landslagsspelare – imponerade i genrepet mot damallsvenska nykomlingen IFK Kalmar.
– Det var många spelare som visade en hög kvalitet, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson efter 4–1-segern på Kristianstad Fotbollsarena.
Kristianstad • Publicerad 8 april 2018
KDFF-backen Therese Ivarsson öste in mål i det damallsvenska genrepet.
KDFF-backen Therese Ivarsson öste in mål i det damallsvenska genrepet.Foto: Bosse Nilsson

Kristianstads DFF visade form när man för första gången spelade på Kristianstad Fotbollsarenas hybridgräs.

Och den som hade roligast var KDFF-backen Therese ”Tozz” Ivarsson som nickade in två KDFF-hörnor i första halvlek efter servar av Sofia Hagman och Alice Nilsson.

Annons

”Tozz” krönte sin målinsats genom att bli hattrickskytt när hon smällde in en straffspark efter att pigga inhopparen Tilde Olsson, född 1999, fixat straffen med sin första aktion i matchen tio minuter in i andra halvlek.

Det var också Tilde Olsson som gjorde KDFF:s sista mål i matchen efter att ha fått ett inspel i straffområdet av Amanda Edgren.

Efter matchen fick Tilde Olsson, som kom från division I-klubben Skurup inför säsongen, beröm av KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

– Det var första träningsmatchen som hon spelade för oss. Vi har hela tiden sagt att hon kommer vara ett alternativ under säsongen. Tilde har spetsegenskaper som gör att hon inom en snar framtid kommer att tillhöra A-truppen, men just nu är det fokus på F19 för henne, säger Sigurbjörnsson.

Är hon aktuell för premiären mot Vittsjö på lördag?

– Det får vi se. Hon gjorde det riktigt bra i den här matchen, men samtidigt saknade vi en hel del spelare mot Kalmar. Vi får se som sagt, säger Sigurbjörnsson, som tyckte att många ville slåss om en plats i startelvan till premiären mot Vittsjö.

På måndag är det dags för damallsvenskans upptaktsträff på Norra Latin i Stockholm. Bladetsporten är på plats och hårdbevakar. KDFF kommer representeras av tränaren Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir och backen Mia Carlsson.

Tilde Olsson, här i Skurupsdressen, imponerade mot IFK Kalmar.
Tilde Olsson, här i Skurupsdressen, imponerade mot IFK Kalmar.Foto: Ulf Gummesson
Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons