Annons

Tragiskt dödsfall skakar formel 2

Ett tragiskt dödsfall drabbade båtracingens formel 2 i helgen. VM-tvåan Paolo Zantelli – en av huvudkonkurrenterna till Bromöllaföraren Ola Pettersson – förolyckades under EM-tävlingen i Milano.
Sport • Publicerad 17 september 2013

– Vi kände varandra väl genom tävlingarna. Han var en av dem jag pratade mest med och fajtades med om VM-silvret. Jag bröt ihop totalt när jag fick veta det här, säger Ola Pettersson, som själv hade valt att stå över tävlingarna i Italien.

Den 48-årige italienaren körde ihop med en engelsman och kraschade med 180 graders dykning rakt ner i vattnet. Zantelli hamnade medvetslös under vattenytan och trots att räddningspersonal snabbt var på plats gick italienarens liv inte att rädda.

Annons

– Vad jag fick höra var syrgasmasken inte tillräckligt hårt fastspänd vilket gjorde att det läckte in vatten, säger Ola Pettersson.

Paolo Zantelli låg tvåa i VM-serien och i december väntade en spännande kamp med trean Ola Pettersson när den sista deltävlingen skulle avgöras i Sydafrika. Nu blir det i stället ett dystert avslut på säsongen.

– Tyvärr får jag inte fajtas om silvret med Paolo nu. Det är väldigt sorgligt att det ska avgöras på det här sättet. Det känns inte alls roligt, säger Pettersson, som kommer att hedra Zantelli i Sydafrika.

– Vi måste visa att vi ställer upp för honom och det italienska förbundet.

Erik Stark leder VM-serien inför den sista deltävlingen. Ska Ola Pettersson kunna rubba honom är det bara seger som räknas, samtidigt som Stark inte får bli bättre än åtta.

Mikael Hallqvist
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons