Annons

Tråkiga besked för Crhova – missar flera matcher efter hälskadan

Comebacken blev kortvarig för Martina Crhova. Tjeckiskan byttes ut tidigt i toppmötet och efter matchen meddelade Crhova att hon kommer att stå över de kommande matcherna.
– Jag känner bara att det är skit, säger en nedstämd Martina Crhova efter matchen.
Kristianstad • Publicerad 17 januari 2018
Martina Crhova, till höger, kunde bara titta på när H65 kontrade sönder KHK.
Martina Crhova, till höger, kunde bara titta på när H65 kontrade sönder KHK.Foto: Bosse Nilsson

Hälen höll bara i några få minuter. Martina Crhovas hälsporre vägrar ge med sig och trots att hon vilade mot Skövde kunde hon knappt springa i toppmötet med H65.

Crhova byttes ut efter några minuter och efter matchen tog hon ett gemensamt beslut med KHK-ledningen att vila helt från matcher under den närmaste tiden.

Annons

– Vi tar bort henne helt ett tag så att hon kan få hjälp med foten. Det blir frustrerande för henne att spela så här, säger Ulf Schefvert.

Det var en mycket nedstämd Martina Crhova som själv pratade om skadan efter matchen.

– Du såg ju själv hur det såg ut. Jag kände mig piggare efter VM-uppehållet, men det går inte. Om man inte kan springa så kan man inte ersätta det med något annat. Det funkar inte i handboll, säger hon.

Crhova gjorde bara en enda träning inför mötet med H65 och nu kommer hon alltså att pausa helt från handbollen för att få bukt med sin hälsporre. Hon har bland annat fått stötvågsbehandling den senaste veckan.

– Det gör väldigt ont. Det är kanske svårt att för dig att förstå jämförelsen, men det gör lika ont som under en förlossning, säger hon.

Det råder ringa tvivel om att skadan frustrerat högernian, som varit en av KHK:s absolut viktigaste spelare under flera säsonger.

– Det är sorgligt, jag vill ju bara hjälpa laget, men det kommer aldrig att bli bättre om jag bara fortsätter. Sedan är lite tungt mentalt också, jag har ju aldrig varit skadad och är inte riktigt van vid det här. Jag fyller 30 i år och man märker att kroppen inte läker lika snabbt som för fem-tio år sedan.

När Martina Crhova kan vara tillbaka i spel är högst osäkert.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons