Annons

Tränarens ilska efter chockmålet: ”Sjukt jävla besviken”

1–1 i den 95:e matchminuten.
Oskarshamn tystade hela Strandvallen med en blixt från klar himmel på stopptid.
– Jag är så sjukt jävla besviken, säger Jonas Andersson.
– Det är det värsta i år, säger David Löfquist.
Fotboll/Hällevik • Publicerad 16 juni 2018
Mjällby AIF tappade segern i seriefinalen mot Oskarshamn på matchens sista spark.
Mjällby AIF tappade segern i seriefinalen mot Oskarshamn på matchens sista spark.Foto: Bo Åkesson

Det var seriefavoriten mot den stora utmanaren som drabbade samman på Strandvallen under lördagen.

Serieledaren mot tabelltvåan.

Annons

Mjällby mot Oskarshamn.

Då bjöd bortalaget upp till rejäl dans – och fick också sista ordet i det glödheta toppmötet efter en högdramatisk avslutning.

När alla trodde Mjällbysegern var i hamn och matchklockan stod på 94.50 (!) kvitterade Oskarshamn till 1–1, och snodde med sig en poäng hem till Småland.

– Jag är så sjukt jävla besviken att vi inte vinner den här matchen, dundrar Mjällbytränaren Jonas Andersson och fortsätter:

– Vi leder med 1–0, har bollen på deras planhalva med en minut kvar och vi klarar ändå inte av att lösa det. Det duger inte.

Det var på en sista, desperat långboll från Oskarshamn som Mjällbys Axel Norén först missade nickduellen med sin anfallare. Sedan fick Oskar Sverrisson felträff när han skulle rensa bort andrabollen.

Oskarshamn fick tag i bollen, spelade i sidled och Sebastian Huenul Helgesson borrade ner 1–1-målet intill stolproten med matchens sista spark.

Mjällbys mittfältsstjärna David Löfquist var bedrövad.

– Det är det värsta i år, suckar han och fortsätter:

– I en sån här viktig match också…det är riktigt jobbigt.

Annons

Annars var det Mjällby som inledde klart vassast med en sprakande första halvlek. Bubacarr Jobe sköt 1–0 efter 17 minuter, efter fint förarbete av Joel Nilsson.

Hemmalaget skapade flera solklara lägen att utöka – men hade samtidigt förtvivlat svårt att få rätt träff på avsluten.

När Oskarshamn flyttade fram sina pjäser i den andra halvleken tappade Mjällby initiativet och tvingades sjunka längre ner i banan.

– Vi är de två bästa lagen i serien och då får man också ge och ta i lite. Vi kan inte ligga med full press i 90 minuter, så vi tvingas låta dem ha bollinnehavet också, förklarar David Löfquist.

Med ett stabilt försvarsspel stängde man ner Oskarshamns målchanser – men det straffade sig alltså ändå till slut genom kallduschen i 95:e.

– Vi är de två bästa lagen i serien och då får man också ge och ta i lite. Vi kan inte ligga med full press i 90 minuter, så vi tvingas låta dem ha bollinnehavet också.

Ni har tappat poäng efter sena baklängesmål mot Utsikten, Ängelholm och nu Oskarshamn. Ni verkar ha svårt att stänga matcher.

– Ja, och det är något som vi får jobba på. I dag gör vi det ändå bra, fram tills den sista sparken, säger David Löfquist.

Blir ni nonchalanta?

– Nej. Det stämmer inte. Vi vill vinna varje match och krigar hårt för det. Men vi måste bli bättre på att stänga matcher, så är det.

Annons

Krysset var Mjällbys tredje raka match utan seger.

Men någon formsvacka vill Jonas Andersson inte riktigt kännas vid.

– Jag vet inte. Prestationerna har varit väldigt bra i de andra matcherna vi har spelat. Vi spelar fotbollen vi vill, skapar chanser men vi sätter inte riktigt dit dem, säger han.

Mjällby är alltjämt serieledare i söderettan – men det är tajt i toppskiktet.

Mjällby, Oskarshamn och Torn står alla på 24 poäng.

Härnäst väntar bortamatch mot Lunds BK för det gulsvarta laget. Då får man klara sig utan den viktige anfallaren Bubacarr Jobe, som har samlat ihop tre gula kort och därmed är avstängd.

André ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons