Tredje raka för Alingsås tjejer

Beachhandboll/Åhus Artikeln publicerades

Alingsås och H43 blev vinnarna när finalerna avgjordes i flick- respektive pojkklassen födda 2006.

För tredje året i rad möttes Alingsås och Eslöv i F06-klassen. Och precis som ifjol var det Alingsås som gick segrande ur striden.

Array

Trots underläge 1–3 lyckades Alingsås vända och vinna med segersiffrorna 9–8. Matchen avgjordes när Alingsås, trots en tung start, gick fram till en 7–4-ledning. Eslöv, med ett i vanlig ordning stort publikstöd på läktarna, knappade in på slutet men Alingsås lyckades hålla i ledningen matchen ut.

– Det blev en välspelad final och Eslöv är ju våra stora antagonister så det var kul att vi lyckades försvara guldet med den äran, säger Alingsåstränaren Hans Hermansson efter matchen.

–  Inledningsvis hade vi lite bekymmer med tålamodet och ville ta avslut i vartenda läge. Sen visade tjejerna betydligt mer kyla och samtidigt hade vi så klart marginalerna på vår sida, fortsätter Hermansson och hyllar publikuppslutningen på centercourten.

–  Tjejerna tycker att spela finalmatcher på beachhandbollen här i Åhus, är bland det bästa som finns, det är en härlig upplevelse, säger Hans Hermansson.

I pojkfinalen blev det riktigt skånskt derby när rivalerna H43 från Lund och Ystads IF gjorde upp. Lagen följdes målmässigt åt fram till slutet när Lundalaget fick ett tvåmålsförsprång vilket räckte till att ta hem segern som slutade 11–8.

– En spännande final där killarna gav allt. Vägen till finalen var nervpressande med flera matcher som gick till sudden. Men killarnas laganda och viljan att aldrig ge upp fällde avgörandet, säger H43:s tränare Bo Nielsen.