Annons

Trots Flensburgs täta program – Lindgren ger IFK små chanser att gå vidare

IFK Kristianstad har sex vilodagar inför lördagens stekheta Champions League-match. Flensburg har bara en enda. Ola Lindgren känner igen problematiken, men tror att det tyska motståndet är bättre rustade för ett tätt spelschema.
– Vi har spelat tisdag, torsdag, lördag tidigare under säsongen, men de är vana vid det på ett annat sätt än vad vi är, säger Lindgren.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 23 mars 2018
Ola Lindgren tror att IFK kan hota Flensburg – åtminstone på hemmaplan.
Ola Lindgren tror att IFK kan hota Flensburg – åtminstone på hemmaplan.Foto: Bosse Nilsson

IFK Kristianstad avverkade ett gympass, ett handbollspass och en första videogenomgång redan under förmiddagen på torsdagen. Tränaren Ola Lindgren har fortsatt bara Helge Freiman på skadelistan och verkar allmänt tillfreds med hur uppladdningen har varit.

– Vi har haft bra pass med bra fokus alla dagar egentligen. Kanske märker man lite att spelarna vet att det är viktig match och att de drar upp fokus på träningarna, säger Lindgren.

Annons

Medan IFK-spelarna hade en ledig torsdagskväll spelade Flensburg bortamatch mot Magdeburg i ligan. Att IFK valde att lägga matchen på lördagen i stället för söndagen gör att det tyska motståndet bara har en vilodag mellan liga- och Champions League-spelet.

– Det är många aspekter att ta hänsyn till. I dag är det ju tyvärr inte bara det sportsliga som väger in, utan det handlar om försäljning i arenan med loger och annat. Det är klart att IFK har bättre försäljning en lördagskväll än en söndagseftermiddag, säger Ola Lindgren.

– Vi har spelat tisdag, torsdag, lördag tidigare under säsongen, men de är vana vid det på ett annat sätt än vad vi är.

Lindgren har följt schemabråket i Tyskland som bland annat tvingat Rhein-Neckar Löwen att skicka B-laget till sin åttondelsfinal mot Kielce.

– Det är tråkigt när det kolliderar och det är ju klubbarna och framför allt spelarna som hamnar i kläm. De vill ju spela och ta sig vidare i Champions League, säger Lindgren.

Vid torsdagens första videogenomgång fokuserade IFK på Flensburgs försvarsspel med den förre landslagsspelaren Tobias Karlsson i spetsen. Lindgren var också färdig med de egna analyserna redan före Flensburgs match mot Magdeburg på torsdagskvällen.

Vad ger du er för chanser att gå vidare?

– Att gå vidare?! Oj, 10-15 procent kanske.

Att vinna hemmamatchen då?

– Ja, där hoppas jag ju att vi kan få en fullträff och skaka om dem. Det är mycket som måste fungera, men procentsatsen höjs i alla fall.

Annons

Vilka är dina favoriter till Final Four-platserna?

– Paris, Veszprem, Vardar och Barcelona. Sedan vet man aldrig med de tyska lagen. Det känns som att ligan är viktigare för allihop, men Kiel är ju borta från den fajten så de kan kanske bli en obehaglig överraskning.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons