Tuff utmaning för IFK Ystad: ”Fel läge att möta Kristianstad”

Handboll Artikeln publicerades
Kenneth Andersson kommer att ställas mot sin förre adept Philip Henningsson, när IFK Ystad tar emot IFK Kristianstad.
Kenneth Andersson kommer att ställas mot sin förre adept Philip Henningsson, när IFK Ystad tar emot IFK Kristianstad.

Ett lag som besegrat regerande Champions League-mästaren mot en nykomling i handbollsligan. På förhand är IFK Ystad chanslöst när serieledaren IFK Kristianstad kommer på söndagsbesök i Ystad Arena.

Det är tätt mellan matcherna i handbollsligan. Så sent om i torsdags var IFK Ystad inblandad i ytterligare en i raden av nervpressande drabbningar, när man spelade oavgjort mot Alingsås.

Om motståndet var tufft i torsdags vrids svårighetsgraden upp ytterligare ett snäpp i söndagens hemmamöte med IFK Kristianstad. För nio år sedan var Kenneth Andersson tränare i Kristianstad och hans hjärta klappar fortfarande för klubben.

– Jag har varit i IFK Ystad länge nu och jag känner för varje dag som går hur jag mer och mer blir en supporter och en föreningsmänniska för klubben. Men IFK Kristianstad har fortfarande en stor plats i mitt hjärta och det är det laget jag håller på, om de inte ställs mot mitt lag så klart.

Avkast

IFK Ystad-IFK Kristianstad

Vad: Handbollsligan.

När: Söndag klockan 16.

Var: Ystad Arena.

Läget i laget

Båda lagen ser ut att komma med samma uppställning som i den senaste matchen. För IFK Ystads del innebär det att varken Jesper Gustafsson eller Jack Månsson kommer till spel. Ett par små frågetecken finns för ytterligare två spelare, men Kenneth Andersson räknar med att båda spelar.

Tränarkommentar

Kenneth Andersson, IFK Ystad: ”Det är lte otur att möta IFK Kristianstad tre gånger just i det här skedet, när de inte spelar i Champions League. Att det är ett så tufft matchande i december gynnar IFK Kristianstad, som har en vana att spela många matcher på kort tid. Det finns inte en normalt funtad handbollsexpert i hela världen som sätter IFK Ystad som vinnare i den här matchen, men vi ska ge det en chans. Om inte Kristianstad träffar dagen och ger oss chansen måste vi vara ”där” och hugga. Även om Kristianstad fortfarande är klart bäst i Sverige tycker jag nog inte att truppen är fullt lika bred som i fjor. När andraformationen är inne kan det bli några fler tekniska fel än vad man är van vid.”

Ola Lindgren, IFK Kristianstad: ”Jag tycker att vi har börjat få ordning på defensiven, men offensivt finns det fortfarande mycket sparkapital. Jag tror till exempel att Olafur (Gudmundsson) bara gjort elva ligamål så här långt så vi vet att det finns mycket att plocka där. Vi kommer att förbereda oss som vanligt under den här perioden. IFK Ystad på bortaplan blir tufft, men jag hoppas vi kan bibehålla försvarsspelet som vi visat upp”.

YA tror

Det kan mycket väl bli en jämn match, som kan sluta exempelvis 24-27.

Omgången

Söndag: IFK Ystad-IFK Kristianstad (16).

Måndag: Hammarby-Alingsås, Malmö-AIK, Skövde-Karlskrona, Sävehof-Lugi.

Tisdag: Redbergslid-Eskilstuna och YIF-Önnered.

Tabellen

Se här.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.