Tung premiär för IFK:s VM-spelare – föll mot Kroatien

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Islands Arnar Freyr Arnarsson gjorde två mål mot Kroatien.
Foto: Matthias Schrader
Islands Arnar Freyr Arnarsson gjorde två mål mot Kroatien.

IFK Kristianstad har tre spelare med i den isländska VM-truppen. Men i en svängig premiärmatch mot Kroatien blev det ett snöpligt slut för trion. Kroaterna vann med 31–27.

Teitur Örn Einarsson kallades in sent och Arnar Freyr Arnarsson var länge ett frågetecken efter att ha brutit näsan mot IFK Ystad i den sista matchen före VM-uppehållet. Men mot Kroatien var båda med i truppen, i sällskap av Olafur Gudmundsson.

Island inledde starkt och både Arnarsson och Gudmundsson noterades tidigt i målprotokollet. Men vid ledning 14–11 tog det totalstopp. Kroatien vände till pausledning med 16–14 och ryckte därefter ifrån ytterligare till 21–17 i andra halvlek.

Men Island, där just Arnar Freyr Arnarsson hade en viktig roll på linjen, vände tillbaka. 17–21 blev 24–22 innan det tog stopp igen. Kroatien avslutade snyggt och vann med 31–27.

Gudmundsson noterades för ett mål och Arnarsson för två mål och två utvisningar. Teitur Örn Einarsson spelade ingenting.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.