Annons

Tung premiär för IFK:s VM-spelare – föll mot Kroatien

IFK Kristianstad har tre spelare med i den isländska VM-truppen. Men i en svängig premiärmatch mot Kroatien blev det ett snöpligt slut för trion. Kroaterna vann med 31–27.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 11 januari 2019
Islands Arnar Freyr Arnarsson gjorde två mål mot Kroatien.
Islands Arnar Freyr Arnarsson gjorde två mål mot Kroatien.Foto: Matthias Schrader

Teitur Örn Einarsson kallades in sent och Arnar Freyr Arnarsson var länge ett frågetecken efter att ha brutit näsan mot IFK Ystad i den sista matchen före VM-uppehållet. Men mot Kroatien var båda med i truppen, i sällskap av Olafur Gudmundsson.

Island inledde starkt och både Arnarsson och Gudmundsson noterades tidigt i målprotokollet. Men vid ledning 14–11 tog det totalstopp. Kroatien vände till pausledning med 16–14 och ryckte därefter ifrån ytterligare till 21–17 i andra halvlek.

Annons

Men Island, där just Arnar Freyr Arnarsson hade en viktig roll på linjen, vände tillbaka. 17–21 blev 24–22 innan det tog stopp igen. Kroatien avslutade snyggt och vann med 31–27.

Gudmundsson noterades för ett mål och Arnarsson för två mål och två utvisningar. Teitur Örn Einarsson spelade ingenting.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons