Tung smäll för KHK – förlorade mot tabellsjuan

Kristianstad HK utan skadade Martina Crhova och målvakten Lucie Satrapova tog inte chansen att knappa in på serieledande H65 Höör. Efter en svag första halvlek föll KHK med 22–25 mot tabellsjuan Skövde HF.
Handboll/Skövde • Publicerad 13 januari 2018
Julia Golubeva höll KHK kvar i matchen inledningvis.

Matchen spelades i gamla Skövde Idrottshall och där såg Kristianstad HK inte alls ut att trivas. Nog för att man saknade nyckelspelarna Martina Crhova och Lucie Satrapova, men första halvlek var ändå långt ifrån godkänd.

Hemmalaget satte högsta fart från början och var betydligt mer distinkta i allt man gjorde. Hemmastjärnan Fatos Kücükyldis gjorde lite som hon ville med ett trögt KHK-försvar. Tre mål och flera vackra assist blev mittnians facit i första halvlek.

Julia Golubeva höll KHK kvar i matchen de första tio minuterna, men när Hanna Edvardsson Skövdes mål började få tag i även hennes skott sprang matchen snabbt ifrån gästerna. Hemmalaget ledde med 14–8 i paus och i KHK hade då Golubeva och Asli Iskit stått för sju av de åtta målen.

I andra halvlek var det däremot ett helt annat KHK som bjöd upp till dans. Tillbaka var viljan och självförtroendet i avsluten. Samtidigt som Skövde blev ängsligt och osäkert tog KHK chansen och kom närmare och närmare i målprotokollet. Asli Iskit fick ordning på skyttet, Maja Hansson (osynlig före paus) blev plötsligt ett rejält hot mot Skövdes försvar och bakåt blev försvarsspelet mer distinkt.

Sexmålsunderläget var nästan helt borta när Martina Weisenbilderova bröt sig igenom och satte 19–20. Då hade KHK skaffat sig ett rejält momentum i matchen.

Men så kom en ny dipp. Hemmalaget gjorde 5–1 på några minuter och plötsligt var matchen avgjord. Skövde vann till slut med 25–22 och därmed missade KHK också chansen att knappa in på serieledande H65 Höör, som förlorade mot Sävehof i sin senaste match. I nästa omgång ställs KHK mot just H65 hemma i Idrottshallen i Kristianstad.