Turkiskt motstånd för KHK: ”Ganska hyfsad lottning”

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Asli Iskit och Kristianstad HK fick turkiskt motstånd i Challenge Cup.
Asli Iskit och Kristianstad HK fick turkiskt motstånd i Challenge Cup.

Det blir turkiskt motstånd för Kristianstad HK i Challenge Cup-kvartsfinalen. KHK lottades nämligen mot landets ligasjua Ardesen.

– En ganska hyfsad lottning, säger KHK-tränaren Ulf Schefvert.

KHK tog sig enkelt förbi Azeryol i Challenge Cup-åttondelen. När kvartsfinalerna lottades vid 11-tiden på tisdagen drogs KHK som andra lag. Och motståndet blev alltså turkiska Ardesen.

– Det är långt åt helsike bort. Men vi har i alla fall en bra ingång i Asli (Iskit). Hon känner säkert till de här tjejerna och kan komma med lite information. Sedan ska vi ordna fram lite eget material som vi kan titta på, säger Ulf Schefvert.

Faktum är att Asli Iskit Asli Iskit spelade i Ardesen säsongen 2014/15 och känner till en del spelare som är kvar i laget.

– Hon kan vissa spelare, de har en bra högernia till exempel. Och så är de bra hemma med publiken i ryggen, säger KHK:s Sten Ravhed.

Ardesen är en kuststad i nordöstra Turkiet och handbollslaget ligger just nu sjua i inhemska Super League. Det andra turkiska laget i Challenge Cup, Zagnosspor, ligger trea.

– Jag tror att det är en ganska hyfsad lottning ändå. Tittar man historiskt så brukar de turkiska lagen kunna göra bra matcher hemma, men ha svårt att hänga ihop i två matcher. De har väl inga större resultat bakom sig.

Ardesen består till stor del av inhemska spelare, men med serbiskan Kristina Graovac i målet.

Enligt det preliminära spelschemat kommer KHK att inleda på bortaplan första helgen i mars (3-4) med returen på hemmaplan helgen därpå. En klar fördel, menar Ulf Schefvert.

– Det är jäkligt bra, då har man lite att gå på till hemmamatchen. Och så blir det flyg till Istanbul igen, snart börjar man ju heja på folk när man åker Turkish Airlines, säger han.

Det kan inte bli aktuellt med ett nytt dubbelmöte på bortaplan?

– Nja, har man klarat det en gång så vette sjutton, men det beslutet får klubben ta. Ska vi vidare får vi nog ha en hemmamatch, men det handlar ju om ekonomin också. Det är inte direkt så att det rasslar till i kistan bara för att vi går till kvartsfinal, säger Schefvert.

Även Sten Ravhed vill se KHK på hemmaplan den här gången.

– Vi ska försöka ha matcherna så att vi spelar hemma och borta. Vi har sponsorer som hjälper oss med Challenge Cup och för deras skull är det bra att synas på hemmaplan också, säger KHK:s Sten Ravhed.

– Men det är en tuff resa, det är ju nästan lika långt som till Baku, säger han.

Kvartsfinalerna kommer sannolikt att innebära en del ändringar i KHK:s spelschema i SHE. Man har bland annat inplanerade matcher mot Skara den 3 mars och Lugi den 9 mars.

Inför lottningen hade KHK själva hoppats på spanska ligasjuan Malaga. Det mötet får man i så fall vänta med till en eventuell semifinal. Skulle KHK gå vidare ställs man nämligen mot vinnaren mellan Malaga och polska Perla Lublin.

– Då blir nog polskorna. Vi får ta oss till final för att eventuellt få lite sol, säger Ulf Schefvert.

Fakta

Kvartsfinalerna i Challenge Cup

Ardesen, Turkiet–Kristianstad HK

Zagnosspor, Turkiet–Gran Canaria, Spanien

Lokomotiv Zagreb, Kroatien–Virto/Quintus, Nederländerna

Perla Lublin, Polen–Malaga, Spanien

Visa mer...