TV4-profilen släpper KFC-låt – lyssna här

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

På söndag eftermiddag ställs Kristianstad FC mot Utsikten på Kristianstads fotbollsarena.

Före matchen kommer tv-profilen Willy Björkman att framföra den egenproducerade KFC-låten för första gången.

– Låten kommer att fungera perfekt som hejaramsa, säger Björkman till Bladetsporten.

 

Willy Björkman är främst känd som TV4-profil i det folkkära programmet ”Bygglov” – men det inte alla vet är att han även är låtskrivare och musiker där keyboarden är främsta instrumentet.

Nu kan Bladetsporten berätta att Willy Björkman har skrivit en KFC-låt, som han kommer att framföra live på Kristianstads fotbollsarena i samband med KFC:s hemmamatch mot Utsikten då klubben också har en nätverksträff.

Lyssna på låten nedan:

Kopplingen mellan Willy Björkman och KFC stavas Andreas Andersson. KFC:s vice ordförande har haft mycket med Björkman att göra då hans företag Comne Work har varit med i ”Bygglov”.

– Tanken när jag kom in i klubben var att jag skulle jobba med marknadsgruppen och nätverkssidan. Och vi började fundera om hur vi skulle marknadsföra KFC bättre och få in det orangea mer. Då jag och Willy umgås en del så funderade jag på om han kunde skriva en låt till oss. Han nappade, säger Andreas Andersson.

Willy Björkman:

– Absolut så tackade jag ja direkt. Andreas är en höjdarprick och jag har honom att tacka för mycket. Jag är egentligen ingen fotbollskille, men det här kändes kul att göra. Jag är nere i Kristianstadsområdet rätt ofta och gör saker och känner mig hemtam där, säger Björkman, som var i Sundsvall och förberedde sig för att uppträda på Allsång med Kalle Moraeus när Bladetsporten ringde.

Vad kännetecknar låten?

– Att den är enkel och att man ska kunna ha den som en hejaramsa. Inte för komplicerat så att alla kan sjunga med. Låten utgår från att man inte alltid är bäst. Ibland går det bra och ibland går det dåligt. Jag hoppas att låten ska uppmuntra till framfart. Och vad jag har förstått börjar föreningen få ordning både på det ena och det andra.

Låten har spridits ut till KFC:s medlemmar.

– Vad jag har hört gillar folk låten och det är kul. Jag ska finjustera lite på låten innan jag kör den på söndag. Jag ser verkligen fram emot det, säger Willy Björkman.