Annons

Två kvartsfinalplatser blev bästa lokala resultat i Partille Cup

HANDBOLL/KRISTIANSTAD. • Publicerad 9 juli 2018
Foto: Christine Olsson/TT

I helgen avslutades den 49:e upplagan av Partille Cup, världens största handbollsturnering.

Tollarps IF, IFK Kristianstad, Kristianstad HK och Åhus Handboll har haft lag med i turneringen.

Annons

IFK Kristianstad hade med sig sju lag i de olika åldersgrupperna. P12 vann först gruppen och sedan blev det kvartsfinal men där förlust med 10–12 mot danska HIK. P15-killarna i lag två vann också sin grupp och gick också till kvartsfinal mot IK Sävehof – men där blev det förlust med två bollar, 17–19.

IFK:s lag tre i P15 tog sig vidare till A-slutspel efter en andraplats i gruppen De gick vidare till sextondelsfinal men där tog det stopp mot Tyresö.

Tollarps IF, med två lag i turneringen, tog sig bland annat vidare till B-slutspel med sitt P16-lag efter att ha hamnat på femteplats i sin grupp. Därefter tog de sig till åttondelsfinal men förlorade den mot Hammarby IF med 12-18.

Kristianstad HK hade sju tjejlag med i turneringen. Deras F15 lag 1 tog sig till åttondelsfinal mot Bording KFUM, där blev det förlust med 7–13. F13-lag 1 spelade sextondelsfinal i A-slutspelet, förlust med uddamålet mot Lörenskog, 7–8. Det andra laget tog sig till semifinal i B-slutspelet. Där blev det för tufft motstånd i norska Fjellhammer och resultatet skrevs till 20–13 i norsk favör.

Åhus Handbolls enda lag, P16 blev tvåa i sin grupp och gick sedan till åttondelsfinal men gick på pumpen mot ”hemmalaget” IK Sävehof.

Mikael PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons