Två kvartsfinalplatser blev bästa lokala resultat i Partille Cup

HANDBOLL/KRISTIANSTAD. Artikeln publicerades
Foto: Christine Olsson/TT

I helgen avslutades den 49:e upplagan av Partille Cup, världens största handbollsturnering.

Tollarps IF, IFK Kristianstad, Kristianstad HK och Åhus Handboll har haft lag med i turneringen.

IFK Kristianstad hade med sig sju lag i de olika åldersgrupperna. P12 vann först gruppen och sedan blev det kvartsfinal men där förlust med 10–12 mot danska HIK. P15-killarna i lag två vann också sin grupp och gick också till kvartsfinal mot IK Sävehof – men där blev det förlust med två bollar, 17–19.

IFK:s lag tre i P15 tog sig vidare till A-slutspel efter en andraplats i gruppen De gick vidare till sextondelsfinal men där tog det stopp mot Tyresö.

Tollarps IF, med två lag i turneringen, tog sig bland annat vidare till B-slutspel med sitt P16-lag efter att ha hamnat på femteplats i sin grupp. Därefter tog de sig till åttondelsfinal men förlorade den mot Hammarby IF med 12-18.

Kristianstad HK hade sju tjejlag med i turneringen. Deras F15 lag 1 tog sig till åttondelsfinal mot Bording KFUM, där blev det förlust med 7–13. F13-lag 1 spelade sextondelsfinal i A-slutspelet, förlust med uddamålet mot Lörenskog, 7–8. Det andra laget tog sig till semifinal i B-slutspelet. Där blev det för tufft motstånd i norska Fjellhammer och resultatet skrevs till 20–13 i norsk favör.

Åhus Handbolls enda lag, P16 blev tvåa i sin grupp och gick sedan till åttondelsfinal men gick på pumpen mot ”hemmalaget” IK Sävehof.