Två nya KFC-år för skyttekungen

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Andreas Grahm stannar i KFC.
Foto: Bosse Nilsson
Andreas Grahm stannar i KFC.

Bladetsporten har tidigare berättat om det – nu är det officiellt. Kristianstad FC:s skyttekung i år, Andreas Grahm, blir kvar i klubben.

Efter ett tungt 2016 reste sig forwarden Andreas Grahm under säsongen 2017. Dock hade han en tuff vår, men under nye tränaren Atli Edvaldssons ledning under hösten blommade Andreas Grahm upp ordentligt och landade till slut på 14 mål i söderettan – vilket gav en delad fjärdeplats i skytteligan.

Nu har Grahm skrivit på för två nya år i KFC.

Men till en början var det ingen självklart val att vara kvar i KFC.

– Jag hade ett utgående kontrakt och jag fick en del samtal som var kreativa. Jag ville inte stänga några dörrar, men till slut fann jag den bästa lösningen i KFC för mig och min familj. En helhetslösning som passar mig perfekt. Jag har ett stort hjärta för KFC och det var där det slutade också, säger Andreas Grahm, som berättar att bland annat Mjällby AIF och Nosaby IF var ute efter hans signatur.

30-åringen känner att han har mycket kvar att ge ute på planen.

– Jag har fortfarande kvaliteten som behövs för att spela i division I. I år har jag känt mig i bra form hela året. Men jag känner inte att jag har haft fullt med lägen i varje match. Dock har jag varit effektiv och gjort en hel del mål och framspelningar, säger han.

Nu letas det en lekkamrat till dig?

– Jag läste det i tidningen. Det verkar vara en riktigt bra spelare på gång. Kanske är det jag som kan löpa på nickskarvarna i år, säger Grahm och skrattar till.

– Annars bryr jag mig inte så mycket om vilka som kommer in eller ut. Jag rättar mig in i ledet och anpassar mig till de spelare som finns i truppen, det finns andra som sköter den biten.

Grahm har varit i Kristianstad sedan säsongen 2014.

Fakta

KFC-truppen

KFC-truppen

Nyförvärv: Max Rundqvist (mv), Hanaskogs IS, Fabian Velander, Nosaby IF.

Förluster: Albert Ejupi, Varbergs BoIS, Nahom Girmai, Varbergs BoIS, Omar Dampha, Mjällby AIF, Emil Åberg, klubbadress inte klar, Andres Mansilla, återvänder till Argentina.

På väg bort: Sixten Mohlin, Malmö FF:s spelare, Fredrik Widlund, Erik Eischmüller (time-out).

Diskuterar med: Joel Hallgren (mv), Truls Verngren.

Klara för 2018: Max Rundqvist (mv), Paulo Ippolito, Saikou Jawneh, Andreas Grahm, André Kamp, Fabian Welander, Bjarni Mark Antonsson, Jesper Modig, Martin Rudolfsson, Oliver Ekroth, Anton Bloom, Niklas Jönsson, Mohammed Kweder, Sebastian Nanasi, Kalle Svensson och Sufyan Abuzayda.

Visa mer...