Tvåstad Cobras lägger ned sitt A-lag

Sport Artikeln publicerades

Tvåstad Cobras lägger ned sitt A-lag, och drar sig ut seriespelet i hockeyns division II. Därmed är det plötsligt bara 28 lag i region syd.

Eftersom Hässleholms HK och Kalmar Knights slutade på exakt samma poäng och målskillnad i kvalserien mot division II, så fick båda lagen chansen att få upp i tvåan.
Därmed fanns det plötsligt 29 lag som skulle delas in i två serier, i stället för stipulerade 28.
Enligt region syds första serieindelning fick den sydligaste serien, med bland andra Kristianstads IK, Glimma hockey och Hässleholm, bestå av 15 lag.
Men Gislaved vände sig till hockeyförbundet och ville byta serie, så klubben i stället hamnade i Göteborgsserien, en önskan som region syd beviljade.
I förra veckan gjorde serierna om, och Göteborgsserien blev den med 15 lag.
Och det visade sig ju vara ett smart drag: Tvåstad Cobras drar sig nämligen ur seriespelet i division II. Efter bara två säsonger bestämde styrelsen i sammanslagningen av Vänersborgs och Trollhättans hockeyföreningar att lägga ned representationslaget.
– Tvåstad Cobras kommer att finnas kvar som förening, men verksamheten begränsas till att arrangera cuper i samarbete med THC och VHC. Visst är det ett misslyckan de, säger Tvåstads vice ordförande Bosse Åkesson till Trollhättans tidning. Klubben hade hoppats att antingen Trollhättans HC eller Vänersborg kunde fått platsen i division II, men så blir inte fallet. Ingen klubb ersätter, utan nu spelas division södra A med 14 lag – precis som i fjol.
För tävlingsansvarige Stig Andersson på Region Syd kommer beskedet om Tvåstads avhopp som en överraskning, även om det knappast varit oväntat. Tvåstad Cobras har ju brottats med svåra ekonomiska problem hela säsongen, och avstod exempelvis från att försöka kvala sig kvar i division I.
– Men jag har inte fått något bekräftat av berörd förening. Synd att de kontaktar tidningen innan de hör av sig till förbundet. Det känns oansvarigt mot de andra föreningarna i seriespelet, suckar Stig Andersson.
Cecilia Isberg