Annons

Tvillingtjejernas bokdröm gick i uppfyllelse

Minns ni de fotbollsspelande tvillingarna Maria och Sofia Persson? Åhus-tjejerna som drev ett gymnasieprojekt om svenska fotbollsstjärnors favoritbakverk – och drömde om att få ge ut det i bokform.
Sport • Publicerad 11 februari 2011
Tvillingarna Maria och Sofia Persson har äntligen gett ut sin bok om fotbollsstjärnors favoritbakverk. Bild: Tommy Svensson
Tvillingarna Maria och Sofia Persson har äntligen gett ut sin bok om fotbollsstjärnors favoritbakverk. Bild: Tommy SvenssonFoto: 

Nu har drömmen blivit verklighet – om än något försenad.

– Det har varit problem med tryckningen och limningen. Och sen har förlaget (Bombadil Publishing) haft mycket att göra också, säger Maria Persson, en av de två författarna till boken, som fått namnet "Spelarnas baksidor".

Annons

När vi intervjuade tvillingarna förra gången var receptinsamlandet inte färdigt. Den största stjärnan som tillkommit sedan dess är Henrik Larsson och hans recept på crème caramel.

– Men Zlatan och Ljungberg (Fredrik) gick inte att lösa, berättar Maria, som dock är helnöjd med att deras projekt blivit till en bok.

– Det kunde vi knappast drömma om. Vi gjorde det som en rolig grej kombinerat med våra intressen, fotboll och bakning.

Var kan man köpa boken?

– Så här långt finns den bara på fotbollsförbundets hemsida och på förlagets hemsida. Men förlaget förhandlar just nu med både Ica och Ikea och troligtvis kommer boken att finnas till försäljning ute i dessa affärer snart, säger Maria, som också berättar att de säljer boken själva.

Blir ni rika på det här?

– Det hoppas vi ju på... haha. Vi får 20 procent på inköpspriset (som är 100 kronor) så det blir 20 kronor per såld bok. Någon liten slant ska det väl bli, säger Maria.

Priset på boken är 180 kronor.

Fotnot: Exempel på recept i boken är Olof Mellbergs operabulle, Hanna Marklunds pollykaka, Chippen Wilhelmssons kladdkaka, Tobias Linderoths after eight kaka, Anders Svenssons kärleksmums och Caroline Segers vit kladdkaka.

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons