Annons

Uddlöst Bromölla föll i hemmapremiären

Ett bra spelande Bromölla skapade mer än tillräckligt för att vinna men den frånvarande effektiviteten låg dem i fatet.
Kristianstad • Publicerad 21 april 2018
Foto: Marcus Palmgren

Bromölla visade inledningsvis upp en hel del goda intentioner i sitt spel med fina kombinationer framåt men med svårigheter att skapa de riktigt klara chanserna. Istället föll det första målet till gästernas favör då Eskilsminnes Jasmine Hansen rann igenom Bromöllas försvar och fick in bollen bakom Bromöllas målvakt Nellie Kjellsson.

Hemmalaget höll spelmässigt i taktpinnen men trots de stundtals fina intentionerna i offensiven var man relativt uddlösa i de avgörande lägena och ett mer effektivt Eskilsminne gick till pausvila med ledning 0–1.

Annons

Andra halvlek började som den första slutade och Bromölla erhöll fortsatt större delen av spelet, samtidigt som Eskilsminne periodvis kom upp och hotade, framför allt på fasta situationer.

Bromölla fick förvisso ut en hel del fler kvalitativa målchanser av sitt spel jämfört med den första halvleken men målen uteblev. I stället utökade gästerna ledningen då Jasmine Hansen kunde nicka in sitt andra mål för dagen på ett inlägg från höger.

2–0-målet blev spiken i kistan mot ett spelmässigt bättre Bromölla.

– Det är effektiviteten i straffområdet som avgör denna matchen, de skapar i princip en chans i andra halvlek som de gör mål på och vi skapar en massa som vi inte gör mål på, säger Bromöllas assisterande tränare Hannes Grönblad efter slutsignalen.

Anton NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons