Annons

Uffe Larsson: Det går inte att hoppa över det här steget

28–25 (13–10) mot IK S-hof.
Två poäng som innebär att IF Kristianstad säkrat division I-kontraktet.
– Uppdraget är utfört, säger tränaren Uffe Larsson, och ler sitt bredaste leende.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 13 mars 2018
Hugo Svensson stoppas den här gången annars svarade vänsternian för fyra mål – alla i den andra halvleken.
Hugo Svensson stoppas den här gången annars svarade vänsternian för fyra mål – alla i den andra halvleken.Foto: Lasse Ottosson

IFK Kristianstads och IF Sävehofs farmarlag bjöd på en sprakande handbollsmatch i Idrottshallen. Tempot var högt uppskruvat och satsningarna vildsinta.

Men många gånger gick det för fort.

Annons

– Skojar du? Hjärtmedicinen åker fram med jämna mellanrum, säger Larsson, som dock satt relativt lugn på bänken sista tio minuterna.

– Vi gör ett ryck en kvart in på den andra halvleken och sedan kontrollerar vi faktiskt matchen in i mål.

IF Kristianstad har under säsongen tappat bärande spelare som Emil Schuster (OV Helsingborg) och Filip Moberg Andersson (Kungälv).

– Dessutom har Valter Chrintz mest spelat med A-laget efter nyår samtidigt som Evon Mohlin varit skadad (knät). Så de unga killarna har fått mycket speltid, säger Uffe Larsson.

Mittsexan Gustav Mogensen svarade för fyra mål och bidrog till att IF säkrade kontraktet i division I.
Mittsexan Gustav Mogensen svarade för fyra mål och bidrog till att IF säkrade kontraktet i division I.Foto: Lasse Ottosson

Det gäller inte minst Hugo Svensson. 17-åringen, fyller 18 i år, har en stor roll som vänsternia samtidigt som han är trea i försvaret.

– Jag känner att jag utvecklas. Jag är en betydligt bättre spelare i dag jämfört med när säsongen drog igång, säger Hugo, som svarade för fyra mål.

– Jag blandade och gav, men det viktigaste var att vi vann och säkrade kontraktet.

Hugo är uppe och tränar med A-laget med jämna mellanrum och har även debuterat i Handbollsligan. Nästa säsong hoppas han på fler chanser.

– Absolut. ”Valle” (Valter Chrintz) har gjort det jättebra och det är inspirerande för alla oss andra, säger Hugo Svensson.

Annons

Uffe Larsson gör sitt för att bromsa talangerna.

– De ska inte tro att de kan hoppa över det här steget. Hugo (Svensson) och Evon (Mohlin) är fortfarande under utbildning och mår bäst av att spela kvar i division I. Det är skillnad med Valter (Chrintz). Han spelar på en annan position.

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons