Ulf till attack mot sonen Olle: Där rök arvet

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Ulf Schefvert och Olle Forsell Schefvert.
Foto:TT
Ulf Schefvert och Olle Forsell Schefvert.

Likviditeten är i fokus ekonomiskt för Kristianstad HK, men sportsligt vädrar KHK morgonluft, efter klubbens första SM-slutspel någonsin tidigare i vår och med affischnamnet Ulf Schefvert, 60, som ny tränare.

Skövde Nyheter skrev i veckan att duon Malin Håkansson och Julia Böjeryd kan vara på väg till Skara, men att KHK tidigare visat intresse för Håkansson, som har Åhus Handboll som moderklubb.

– Vill de båda komma hit är de hjärtligt välkomna, säger KHK-bossen Sten Ravhed till Bladetsporten.

KHK startar i gång igen tisdagen den 2 maj med drygt sju veckors fysträning ledda av Modou Colley, fram till midsommar. Därefter väntar tre veckors semester innan truppen återses måndagen den 17 juli. Då gäller mer handbollsinriktade träningar fram till SHE-premiären i september.

Mittsexan Linnea Jönsson lämnar för SHE-nykomlingen Önnered och där finns en lucka att fylla. I övrigt väntas ett antal provspelare komma på besök framöver – men där finns inga namn att rapportera om i nuläget – förutom att klubben nu ser över den gångna säsongens trupp.

Olle Forsell Schefvert, en Ulfs två handbollspelande söner, sa så här till Sportbladet om pappans nya jobb efter tisdagens SM-kvartsfinal (26–18 till Sävehof mot Redbergslid):

– Men allvar – borde man inte lägga av när man fyllt 60? Va?!

Repliken från Ulf låter inte vänta på sig, när Bladetsporten återger citatet.

– Där rök arvet! Och det kan du gärna citera mig på. Min son ska få sig en utskällning, säger Ulf med glimten i ögat (?).

– Jag känner mig faktiskt jäkligt laddad inför tränaruppdraget i KHK. Jag har mer att ge, åtminstone i två år till – oavsett vad Olle säger – och jag hoppas kunna bidra till föreningens utveckling, samt att leva upp till förväntningarna. För mig är det rena drömmen att ha 20 minuter till Kristianstad i stället för en timme och 20 minuter till Karlskrona, som det nu varit i fyra år. Där kommer jag att spara en massa energi, säger Ulf Schefvert, som bor i Immeln.