Uppgifter: Cañellas vill inte uttala sig om IFK:s intresse

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson.
Foto: Bosse Nilsson
IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson.

Spanska framtidsmannen Marc Cañellas är enligt källor till Bladetsporten nära en övergång till IFK Kristianstad. För den katalanska tidningen L’Esportiu vill inte spanjoren uttala sig om intresset från IFK.

Det var i måndags som Bladetsporten avslöjade att 23-årige spanjoren Marc Cañellas, lillebror till stjärnspelaren Joan Canellas (spelar i Vardar), ska spela i IFK Kristianstad den kommande säsongen. En mittnia som är fostrad i spanska Granollers, en klubb han fortfarande tillhör. Mittnian, som har landslagsmeriter på kontot, har ett kontrakt med Granollers som går ut efter den här säsongen.

IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson ville i måndags inte kommentera uppgifterna om spanjoren.

– Vi kommer att kommentera nya spelare när det är klart, sa Jesper Larsson till Bladetsporten.

Enligt den katalanska tidningen L’Esportiu vill inte heller Marc Cañellas uttala sig om IFK Kristianstads intresse.

Cañellas Granollers kan i helgen bli klart för Champions League, något som, enligt L’Esportiu, kan locka kvar Marc Cañellas i den spanska klubben. Tabelltvåan Ademar Leon och trean Granollers gör upp om andraplatsen i ligan – som ger en plats till Champions League.

Inför den sista omgången är det fördel för Ademar Leon, som är en poäng före Granollers. Ademar Leon har bortamatch mot liganian Atletico Valladolid – medan Granollers möter åttondeplacerade Quabit Guadalajara på hemmaplan.