Annons

Uppgifter: KIK-trio på väg till allsvenskan

Enligt hockeybloggen MrMadhawk är Kristianstads IK-backen Måns Hansson på väg till en allsvensk klubb. Dessutom ryktas Acke Ringström och Tony Papilla vara på väg bort från KIK.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 12 april 2018
Acke Ringström är återigen en ryktenas man.
Acke Ringström är återigen en ryktenas man.Foto: Bosse Nilsson

Klubben det handlar om är årets succéklubb IKO Oskarshamn, som var nära att ta sig slutkvalet till SHL. 20-årige Malmö Redhawks produkten Måns Hansson, som var utlånad till Kristianstads IK under den gångna säsongen, var KIK:s bästa poängback.

Hansson fick stort förtroende i powerplay och förvaltade det väl. Totalt blev det 38 (4+28) poäng på 32 matcher för den unge backen.

Annons

Nu kan han lämna för allsvenskan, detta enligt uppgifter till MrMadhawk. Dock är Oskarshamns sportchef Per Kenttä fåordig när Måns Hansson nämns.

– Han är ingen spelare under kontrakt med Oskarshamn, så det tänker jag inte kommentera, säger han till MrMadhawk.

Måns Hansson vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna om Oskarshamn.

– Jag har inte sett att han (MrMadhawk) har skrivit det. Jag har ingen kommentar till det du säger. Det är min agent som sköter det där, säger Måns Hansson till Bladetsporten.

Måns Hansson och Fredrik Hansson  Bild Bosse Nilsson
Måns Hansson och Fredrik Hansson Bild Bosse NilssonFoto: Bosse Nilsson

Är en fortsättning i KIK avskrivet för dig?

Jag vet inte. Jag pratade lite med Mats (Lusth, före detta KIK-tränare) efter säsongen, men jag har inte pratat med KIK alls, säger Hansson.

Måns Hansson kan bli den andra spelaren som lämnar KIK inför den kommande säsongen, tidigare har Christopher Lindholm deklarerat att han lägger skridskorna på hyllan.

En annan KIK-back som är på väg bort är Acke Ringström.

Tvåvägsbacken var en general i KIK-försvaret den här säsongen och har blivit bättre och bättre för varje säsong i KIK (fyra totalt). Enligt Jesper Hallberg, på Barometern-OT, är 27-åringen på väg till Västerås, som ju slog ut KIK i playoff 3 tidigare i år.

Västerås kan under torsdagskvällen bli klart för en återkomst till hockeyallsvenskan om man tar minst en poäng hemma mot Troja/Ljungby.

Acke Ringström
Acke Ringström
Annons

Även forwarden Tony Papilla, som anslöt till KIK i samband med transferfönstrets stängning i mitten av februari, ser ut att lämna klubben. Enligt Sydsvenskan ska forwarden vara nära spel i allsvenska IK Pantern.

Tony Pappila.
Tony Pappila.Foto: Lasse Ottosson

Fotnot: Bladetsporten har sökt Acke Ringström utan framgång.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons