Välkomna till elitserien, KHK

Karlstad Artikeln publicerades
Foto:Anna-Lena Bergqvist/Bildbyrån

Kristianstad HK visade elitserieklass när man körde över topplaget Hellton med elva bollar. Nu kan laget räkna hem segern i damallsvenskan och en plats i elitserien 2015/16.

– Det är en lättnad. Fast vi har spelat bra hela året så är det en stor lättnad, säger Sten Ravhed.

IF Hellton–Kristianstad HK 15–26 (8–14)

KHK: Linnea Jönsson 7, Anna Olsson 6, Caroline Månsson 5, Martina Crhova 4, Cyndi Birberg, Hanna Andersson, Johanna Andersson, Tijana Stevic.

Igenting kan längre stoppa Kristianstad HK från en elitserieplats. Efter 26–15-segern mot Hellton firade tjejerna i laget att det blir spel i landets högsta serie nästa säsong.

– Vi gör en av våra bästa matcher för i år. Vi var fruktansvärt laddade efter poängmissen senast. Vi plockade ner dem totalt i det offensiva försvaret, säger tränaren Lennarth Ebbinge.

– Det var nästan lite avslaget så överlägsna vi var.

Det var taggade gäster som tidigt ryckte ifrån ett chockat hemmalag. KHK fick hål på Helltons 3–3-försvar tidigt och Martina Crhova firade stora triumfer med sitt skytte kombinerat med genombrott. Även Anna Olsson och Linnea Jönsson hade framträdande roller i första halvlek.

Just Linnea Jönsson är en av spelarna som varit med sedan tiden i division I.

– Det har hänt massor sedan dess. Särskilt den här säsongen har vi ryckt upp oss och blivit mer som ett lag. Det är ju sjukt bra stämning i gruppen, säger Linnea Jönsson.

– Det känns inte som att vi är i elitserien ännu, jag vet inte varför, men det är skitkul. Det ska bli sjukt spännande.

KHK var aldrig hotade i paus och på bänken satt både avbytare och ledare med ett ständigt leende på läpparna. Och inte undra på det, nästa säsong väntar elitserien.

Anna Olsson blev utsedd till matchens lirare, men det kunde precis lika gärna ha blivit syrran Maria Olsson, som spikade igen målet fullständigt.

På lördagskvällen väntar lagmiddag i Karlstad innan hemfärd och firande på hemmaplan när man möter Strand nästa helg.