Vinslöv bjöd på hett drama i hemmapremiären

Handboll/Vinslöv Artikeln publicerades
Elias Holmström gjorde nio mål och var ytterst nära att bli matchvinnare för Vinslövs HK i hemmapremiären. 2 bilder
Foto:Bosse Nilsson
Elias Holmström gjorde nio mål och var ytterst nära att bli matchvinnare för Vinslövs HK i hemmapremiären.

Hemmapremiär och derby.

Då bjöd Vinslövs HK på ett svettigt drama i handbollsettan.

– Synd att jag skjuter i ribban, det hade varit pricken över i:et om jag hade satt sista skottet, säger Elias Holmström, som hyllade atmosfären och hemmapublikens varma stöd efter 21–21-matchen.

Vinslövs HK–H65 Höör 21–21 (8–11)

Vinslöv: Elias Holmström 9, Robin Håkansson 6, Viktor Rundqvist 3, Oscar Paulin 2, Anton Andersson.

Temperaturen var hög när Vinslövs HK, inför 458 åskådare, vände och gick mot seger mot H65 Höör, rivalen och närmaste grannen i söder.

Med fem sekunder kvar, och med 21–21 på tavlan, sköt Elias Holmström i ribban.

Bollen gick till H65 som fick sista chansen i slutsekunderna.

Men målvakten Tobias Sjöberg, nyförvärvet från VästeråsIrsta som bara hunnit med en träning med laget och kom med tåget under matchdagen, stod i vägen och blev stor poängräddare.

– Jag vill alltid vinna och så som det utspelade sig är man lite besviken, men med tanke på vår första halvlek för man vara nöjd, säger Elias Holmström.

Han var, tillsammans med spelskicklige lagkaptenen Robin Håkansson, den store förgrundsfiguren i hemmalaget.

Det var ingen slump att Holmström (nio mål) och Håkansson (sex mål) stod för 15 av Vinslövs 21 mål den här premiärkvällen.

Och Holmström, som i andra halvlek gjorde mål både från sex och nio meter, fick sista chansen.

Ett tionde mål med fem sekunder kvar hade sannolikt inneburit seger och den perfekta premiärkvällen i Furutorpshallen.

– Det hade varit så jäkla gott om jag hade satt det sista..., säger Elias Holmström, som är imponerad över Vinslövspublikens stora stöd i Furutorpshallen.

– För att vara lilla Vinslöv är det fantastiskt. Det gör mycket.... det är det som gör det roligt att spela här och vi har ju fler åskådare än många allsvenska klubbar, säger Elias Holmström.

Tränaren Peter ”Cassa” Jönsson var så inne i matchen att han inte märkte av trycket från läktaren – men temperaturen i hallen kunde han inte missa.

– Det är varmt här inne, sa ”Cassa” när han pustade ut efter matchen.

Är du besviken över att det inte blev två poäng eller nöjd med att det blev en?

– Det är väl lite mitt emellan.

Vinslöv hade bekymmer i inledningen av matchen och när H65 hade 11–6 och chansen att gå upp till 12–6 var läget kritiskt.

Men i stället för sex bollars underläge kunde Vinslöv knappa in och det stannade vid tre måls underläge lagom till pausvilan.

Efter paus blev Vinslövs spel betydligt rakare. Robin Håkansson och Elias Holmström gjorde tillsammans 11 av Vinslövs 13 mål och drog ett tungt lass.

Med kvarten kvar var Vinslöv ifatt, 17–17, och ett par minuter senare uppe i ledning med 19–17.

H65 kom tillbaka och avslutningen gjorde ingen oberörd i Furutorpshallen. För Vinslöv – som föll stort borta mot Warta i premiären – var poängen och uppryckningen i andra halvlek ändå ett framsteg.

– Vi hade ju tunga tapp inför säsongen. ”Tobbe” (Nordahl), (Marcus) Mattsson, Björn (Skoglund) och några till. ”Tobbe” drar på sig spelare bara att han visar sig och det gjorde det lättare för mig på linjen också, säger Elias Holmström, som precis som förra säsongen briljerar från olika positioner.

– Jag gillar att spela på nio meter också, säger Elias Holmström och ler.