Vinslöv tappar spelare till Karlskrona

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Alfred Olsson lämnar Vinslöv.
Foto: Tommy Svensson
Alfred Olsson lämnar Vinslöv.

Vinslövs HK missade allsvenskan med minsta möjliga marginal. Nu är det klart att lagets högernia Alfred Olsson ändå byter upp sig till HIF Karlskrona nästa säsong.

Vinslövs HK missade seriesegern i division 1 efter en dramatisk målskillnadsaffär i den sista omgången. I kvalet till allsvenskan blev det sedan seger mot Skuru innan man föll i dubbelmötet med Tyresö.

Nu står det klart att man tappar högernian Alfred Olsson till HIF Karlskrona, som trillade ner i allsvenskan efter kvalförlusten mot Hallby.

– Alfred var på gång redan inför förra säsongen. Nu passade det bättre för båda parter och det känns väldigt bra. I Alfred får vi en spelskicklig spelare med bra huvud, säger Mikael Sandström, med i sportgruppen i Karlskrona, till klubbens hemsida.

Alfred Olsson är fostrad i IFK Kristianstad och i Karlskrona ansluter han till flera gamla IFK-spelare som Anton Persson och Gustaf Banke.

– Jag kände att jag ville testa mina vingar och tycker att Karlskrona har ett intressant koncept med att satsa på unga och hungriga spelare, säger Alfred till Karlskronas hemsida.

Vinslövs HK har sedan tidigare förlängt kontrakten med Emil Schuster, Ludwig Rosenberg och Simon Bengtsson, enligt Norra Skåne.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.