Vinslövs HK tog slut sista kvarten

Handboll Artikeln publicerades
Vinslövs högersida med Thomas Varsamis, Pär Möllerberg och Robin Håkansson fick ta ett tungt ansvar. Arkivbild.
Vinslövs högersida med Thomas Varsamis, Pär Möllerberg och Robin Håkansson fick ta ett tungt ansvar. Arkivbild.

Det var match i 45 minuter. Sedan tog Vinslöv slut och LIF Lindesberg kunde vinna med 27–21 (13–11).

– Vi gör en okej bortamatch men orkar inte riktigt i 60 minuter, säger tränaren Nicklas Martinsson.

LIF Lindesberg–Vinslövs HK 27–21 (13–11).

Vinslövs HK: Thomas Varsamis 6, Sebastian Hansson 3, Elias Holmström 3, Robin Håkansson 3, Anton Jönsson 2, Jesper Edfeldt 2, Pär Möllerberg, Anton Andersson.

För en vecka sedan vann Vinslöv med uddamålet, 26–25, på hemmaplan mot Lindesberg. Då vände Vinslöv matchen sista kvarten.

Returmötet fick en liknande matchbild. Lindesberg satt i förarsätet under hela den första halvleken men en kvart in på den andra halvleken så hade Vinslöv fått kontakt.

Men då gick tåget.

– Vi blev något stillastående samtidigt som deras målvakt (Sebastian Ehnevid) gör en fantastisk match. Han räddar verkligen segern åt dem, säger Nicklas Martinsson.

Statistiken säger inte emot honom. Faktum är att Vinslöv gör två (!) mål sista kvarten och då kommer reduceringen till 21–27 i matchens sista sekund.

I Vinslöv hade vänstersidan en jobbig dag på jobbet. Sebastian Hansson skadade skenbenet på uppvärmningen och var bara inne och slog ett par straffar.

– Klart att vi led av det. Sebastian är viktig för oss, både framåt och bakåt, säger Martinsson, som gav 20-åringe Wictor Rundqvist förtroendet i 60 minuter.

– Han gör sitt bästa men det är tufft att ersätta Sebastian Hansson.

Nu blev det högersidan med Thomas Varsamis, Pär Möllerberg och Robin Håkansson som fick ta ett tungt ansvar. Trion svarade för tio av Vinslövs 21 mål.

Närmast väntar Alstermo på hemmaplan.

En riktig fyrapoängsmatch.

Vinslöv är på rätt sida kvalstrecket medan Alstermo är en pinne bakom.

– Helt klart en match som vi bör ha. Och nu måste vi börja vinna, säger Martinsson, som i nästa sekund anser att laget ligger i fas.

– Tolv poäng efter 14 omgångar är klart godkänt för en nykomling. Nu gäller det att gilla läget och ta en tvåa mot Alstermo.

För Lindesberg innebär segern att laget i högsta grad är med och kämpar om en elitserieplats. Laget är sexa, en pinne bakom Skånela som har den sista kvalplatsen i nuläget. Allsvenskan toppas av IFK Ystad som besegrade HK Varberg med 28–17.