Annons

Vittsjös succéback kallas in till landslaget

Fotboll (TT) • Publicerad 27 maj 2019
Sandra Adolfsson, vänster, spelade med landslaget i Algarve Cup tidigare under våren. Arkivbild.
Sandra Adolfsson, vänster, spelade med landslaget i Algarve Cup tidigare under våren. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Vittsjös mittback Sandra Adolfsson har kallats in till fotbollslandslagets trupp inför tisdagens VM-förberedande, inofficiella landskamp mot Sydkorea i Falkenberg.

"Beslutet grundar sig utifrån den totala belastning vi önskar få på spelarna under morgondagens match. Vi har valt att komplettera truppen med Sandra Adolfsson under matchtillfället vilket möjliggör att vi kan få den belastning vi önskar på truppen", säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska fotbollförbundets webbplats.

Annons

31-åringen har imponerat under sina sju seriematcher för vårens fjärdeplacerade skrällag i damallsvenskan.

Landslagets försvarsgeneral Nilla Fischer är ett osäkert kort inför Sydkorea-matchen på grund av en förkylning och Adolfsson är en tänkbar ersättare.

Sedan tidigare är även Kristianstads DFF-försvararen Mia Carlsson inkallad till träningslägret i Båstad inför VM. Hon är däremot inte uttagen i den officiella VM-truppen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons