Annons

Willands kvar i damettan – tränaren kan stanna: ”Vill se en satsning från klubben”

Herrarna åkte ur som nykomlingar – däremot klarade sig Willands damer kvar i division I. Nu blickar tränaren Tobias Wendel framåt.
– Vi vill satsa hårdare till nästa år, säger han.
Nosaby • Publicerad 16 april 2018
Tobias Wendel höll kvar Willands i division I.
Tobias Wendel höll kvar Willands i division I.Foto: Tommy Svensson

Nu är det inte helt klart att Tobias Wendel och assisterande tränaren Robert Andersson kör ett år till i Willands, men mycket talar för det.

– Det finns en stor chans till det, men det handlar lite om vilka spelare som stannar och så vidare. Jag lägger ner mycket tid på det här och vill köra det på en seriös nivå. Jag har stämt av med samtliga spelare och både de och jag vill satsa hårdare till nästa år. Jag vill även att klubben satsar, säger Tobias Wendel, som tog över som tränare i vintras efter att tidigare tränarduon Tisse Lindbladh och Simon Pohl fått lämna.

Annons

Totalt blev det sju poäng på 20 matcher och en jumboplats. Men efter ett lyckat kval lyckades Willands hålla sig kvar i divisionen.

–Sammanhållningen var väl inte den bästa när jag kom och det var svårt att vända på trenden. Men vi har jobbat stenhårt och det känns som att vi är på rätt väg, säger Tobias Wendel.

Sista kvalmatchen mot Tygelsjö i Nosabyhallen slutade med en 5–0-seger.

– Vi ville verkligen avsluta säsongen på ett positivt sätt.

Och eftersom Röke IBK gick upp till allsvenskan så blev det tre av fyra kvallag som spelar i division I den kommande säsongen.

En säsong då Willands inte vill vara ett bottenlag.

– Absolut inte. Vi ska hålla oss borta från kvalplatserna neråt. Om jag stannar så kommer jag att ha laget från försäsongen och kan bygga upp något. Det är viktigt att vi kan behålla många av spelarna och sedan också få några tillskott, säger Tobias Wendel.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons