Annons

Wislander tillbaka i Sverige och Redbergslid

HANDBOLL STOCKHOLM. För tolv år sedan gjorde han sin senaste match i elitserien. Nu är han på gång igen i Redbergslid. Alla i nyrenoverade ”Hovet” prisade hans återkomst när handbollen höll upptaktsträff inför premiären i nästa vecka. Magnus Wislander är namnet.
Sport • Publicerad 10 september 2002
Tillbaka igen. Magnus Wislander är tillbaka i svensk handboll och elitserien efter tolv års proffsspel i tyska ligan. Bild:
Tillbaka igen. Magnus Wislander är tillbaka i svensk handboll och elitserien efter tolv års proffsspel i tyska ligan. Bild:Foto: 

Massor har skrivits om denne mästerlige handbollsspelare sedan det blev klart att hans karriär i tyska Bundesliga med Kiel var över men att en fortsättning skulle följa i elitserien. Med full satsning från denne ”unge” 38-åring, vältränad och sugen på avkast den 18 september borta mot Skövde. –Det är fantastiskt kul faktiskt, jag kunde inte valt ett bättre år att flytta hem. Elitserien är intressantare än någonsin, sa Magnus, och tillade med glimten i ögat: –Särskilt roligt ska det bli att åka till Stockholm och spöa Hammarby och Djurgården. Han och familjen är glada över att vara hemma i Göteborg igen. –Ja det är gott. Möjligen kan man någon kulen novemberkväll med 1500 i Lisebergshallen komma att tänka på att det är roligare med 10000 på läktarna i Ostseehalle i Kiel. Men nu är det ett nytt steg som jag tar i livet. Det var aldrig tal om någon annan klubb än hans hjärtas RIK. Dit kom Wislander från lilla Tuve för över 20 år sedan, och debuterade i elitserien. –Jag tror att det var på hösten 1981 mot Kroppskultur, 20–20. I dagens RIK har han lagkamrater som inte ens var födda då.

Av Bo Harmby, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons