Zier: Jag vill kunna leva på pingisen

Sport Artikeln publicerades

Framgångarna fortsätter för KFUM Kristianstads Jonathan Zier. Den 11-årige pingistalangen tog hem guldet på Bjärnumsträffen i pojksingel 14 efter en femsetare mot Melvin Hansen, IFK Lund.

I helgen arrangerades den 37:e upplagan av Bjärnumsträffen där spelare från 37 klubbar deltog. För pingisstjärnan Jonathan Zier blev det fjärde gången han deltog i turneringen. Som slutade på bästa tänkbara sätt. Ett guld. Och i det i en klass med äldre motståndare.

–  Mitt mål var hela tiden att gå till final. Sen är det roligare att möta de lite äldre för då har man inget att förlora, säger Jonathan Zier. Som trots sin ringa ålder redan hunnit skaffa sig ädla meriter under sin fyra-åriga pingiskarriär.

Förutom att ha blivit trea på ungdoms-SM så har Jonathan Zier även hunnit med att representera landslaget i Ängbys Internationella där det blev en bronsmedalj i singel.

Och för Åhuskillen Zier hägrar bara en sak i framtiden; att kunna livnära sig på pingisen.

–  Jag vill bli heltidsproffs och kunna leva på detta. Det bestämde jag mig för förra året och jag kommer att söka till ett pingisgymnasium, säger han bestämt.

Efter att ha testat på pingisen i skolan bestämde sig Jonathan Zier för att satsa på det.

–  Det var riktigt roligt och jag ville fortsätta. Jag har testat på handboll och fotboll också men jag gillar det individuella mer, säger Zier vars pingisvardag består av träning tre gånger i veckan och seriematcher på helgerna.

–  Det är tävlingarna som är roligast och man vill ju alltid vinna. Innan kunde jag börja gråta efter en förlust men det gör jag inte längre.

Jonathan Zier ser sig själv som en allround spelare som är ungefär lika bra på allt. Men allt kan också bli bättre.

–  Jag behöver speciellt förbättra fotarbetet och bli starkare i armarna.

Den stora förebilden och idolen kommer från Kina och heter Zhang Jike som tog dubbla guld på OS i London i somras.

Ingen J-O Waldner eller Jörgen Persson?
–  Nej, de är för gamla, säger Jonathan och skrattar.