Tomelilla

Fler fartkameror sätts upp på väg 19

Skåne Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg / TT

I dag finns fyra kameror på sträckan mellan Brösarp och Degeberga. Snart kommer ytterligare fyra stycken att sättas upp.

De närmaste veckorna kommer Trafikverket att sätta upp ett flertal nya fartkameror i södra Sverige. Insatsen ska först och främst rädda liv, men också bidra till lägre koldioxidutsläpp.

– Om alla höll hastighetsgränserna på vägarna, skulle mer än 100 liv sparas varje år, säger Kristina Johansson, trafiksäkerhetsansvarig på Trafikverket i Region Syd.

I Skåne är det framförallt väg 19 som berörs, från Brösarp till Nöbbelöv. På sträckan Brösarp-Degeberga kommer fyra nya kameror att sättas upp under de kommande två veckorna. Två hamnar vid Maglehems ora och två utanför Olseröd.

Längre norrut sätts det upp två kameror mellan Degeberga och Everöd och två i höjd vid Kristianstad Österlen airport.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.