TT-Feature

Netflix-serie anklagas för objektifiering

TT-Feature Artikeln publicerades

I augusti släpper Netflix tv-serien "Insatiable", med Debby Ryan i huvudrollen. Handlingen kretsar kring en tonårstjej som går från att vara överviktig och mobbad till att tappa vikt och ta revansch på sina plågoandar. "Insatiable" har dock mött kritik, trots att bara trailern är släppt.(TT)

I augusti släpper Netflix tv-serien "Insatiable", med Debby Ryan i huvudrollen. Handlingen kretsar kring en tonårstjej som går från att vara överviktig och mobbad till att tappa vikt och ta revansch på sina plågoandar.

"Insatiable" har dock mött kritik, trots att bara trailern är släppt. Många anser att serien ger uttryck för objektifiering och så kallad "fat shaming". På Change.org har över 100 000 personer skrivit på en namninsamling för att stoppa produktionen.

Personen bakom initiativet, Florence Given, menar att "Insatiable" förstärker smalhetsnormen.

"Den här serien kommer att orsaka ätstörningar, och vidmakthålla fortsatt objektifiering av kvinnokroppar", skriver hon, enligt BBC.

"Insatiables" skapare Lauren Gussis bemöter kritiken på Twitter och berättar om sina egna problem med kroppsideal. Hon uppmanar att ge serien en chans.