TT-Feature

Omusikalisk Malmberg i lek med låtar

TT-Feature Artikeln publicerades

Hits, hets och humor - nu tar introtävlingen klivet in i tv-rutan. I "Gissa låten" ska kändisarna känna igen låtar så snabbt som möjligt, och tittarna får vara med och gissa. Du vet hur det är: Man är på en hemmafest och förr eller senare dyker den upp, introtävlingen.(TT)

Du vet hur det är: Man är på en hemmafest och förr eller senare dyker den upp, introtävlingen. Nu är det dags för svenska kändisar att testa sina färdigheter i den hetsiga leken.

Under fyra lördagskvällar med start i höst tävlar kändislagen mot varandra under ledning av programledaren Ola Selmén. Det gäller för lagen att både känna igen låtarna och reagera snabbt för att få maximalt antal poäng.

Humor och trygghet

Lagledarna heter Claes Malmberg och Hanna Hedlund. Privat är dock Claes Malmberg inte direkt någon fena på introtävlingar.

– Verkligen inte. Jag är nog inte i första hand vald för mina musikkunskaper, i så fall har de gjort ett misslyckat val, säger han.

I egenskap av lagledare tänker han, i brist på musikkunskaper, i stället bidra med humor och trygghet.

– Jag och Hanna är med i varje avsnitt för att vara ett slags trygghet för de tävlande. Man får hålla sig lite i bakgrunden ibland och lite i förgrunden ibland beroende på hur de andra klarar sig. Sedan har väl jag någon slags press på mig att vara lite rolig också.

Malmberg beskriver "Gissa låten" som en hybrid mellan "Doobidoo" och "Så ska det låta".

– Det är ett nytt koncept och en ny svensk idé, så det känns kul att vara med och göra en slags pionjärinsats. Sedan får man se om det fungerar, det kan ju gå åt alla håll och kanter, säger han.

Tittarna är med

I varje avsnitt uppträder även en känd svensk artist, och tittarna kan dessutom vara med och tävla mot lagen i studion. Till exempel mot bloggaren, programledaren och författaren Clara Henry.

– Jag har inte varit med i något quiz- eller tävlingsprogram tidigare så jag tyckte det verkade jätteroligt. Det blev otroligt spännande och jag tycker att jag är hyfsat bra, jag är nöjd med min insats, säger hon.

"Gissa låten" sänds i fyra avsnitt i SVT1 med start den 24 september.