TT-Inrikes

Anställda fick miljoner för mycket i lön

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Miljontals kronor har betalats ut till anställda i Karlskrona kommun - utan att de haft rätt till det. Anledningen är felinställningar i personalsystem och regelstridiga schemaläggningar, vilket gjort att jouranställda fått för mycket betalt, skriver SVT Blekinge.(TT)

Miljontals kronor har betalats ut till anställda i Karlskrona kommun - utan att de haft rätt till det. Anledningen är felinställningar i personalsystem och regelstridiga schemaläggningar, vilket gjort att jouranställda fått för mycket betalt, skriver SVT Blekinge.

Mellan januari och december 2016 betalades 1,2 miljoner kronor för mycket ut. Men felet har funnits i flera år och hur mycket pengar det handlar om totalt är inte känt.

Redan hårt ekonomiskt prövade förvaltningar, som funktionsstöds- och socialförvaltningen, har betalat ut mest pengar felaktigt eftersom de har flest jouranställda. Förvaltningschefen Claes Wiridén säger att det så klart varit positivt för de anställda, men negativt för skattebetalarna och kommunen.

– Men min uppfattning är att de luckorna har täppts till. Är det inte så är det naturligtvis oerhört olyckligt, säger han till SVT.