TT-Inrikes

Kraftigt skyfall skapar problem vid Bohuskusten

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Ett skyfall som drog in över Bohuskusten vid lunchtid skapar stora problem lokalt. Räddningstjänsten hade vid 19-tiden fått in omkring 160 anmälningar om översvämningar i fastigheter, trädgårdar och på gator. Värst drabbad är Bohus Malmön, där i princip hela ön står under vatten.(TT)

Ett skyfall som drog in över Bohuskusten vid lunchtid skapar stora problem lokalt. Räddningstjänsten hade vid 19-tiden fått in omkring 160 anmälningar om översvämningar i fastigheter, trädgårdar och på gator. Värst drabbad är Bohus Malmön, där i princip hela ön står under vatten. Men ett 30-tal fastigheter är också drabbade i Hunnebostrand respektive Kungshamn.

– Vi har haft uppehåll sedan 18-tiden, men vi länspumpar fortfarande i stor utsträckning på Bohus Malmön. Det blir snabbt bättre när regnet upphört, men det står kvar vatten i många källare så vi är ute och hjälper till, säger Jimmy Göransson, på räddningstjänsten i Sotenäs till TT.

Enligt lokala mätningar ska det ha fallit mellan 100-110 millimeter under dagen på Bohus Malmön, uppger räddningstjänsten.