TT-Inrikes

Explosioner utanför två restauranger i Malmö

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Två detonationer utanför restauranger har inträffat i Malmö under söndagskvällen. Larmet om den första kom till polisen vid 21. 20, och gällde en restaurang på Adelgatan i centrum. En dörr och en markis skadades i smällen. Den andra detonationen fick polisen larm om strax före klockan 22.(TT)

Två detonationer utanför restauranger har inträffat i Malmö under söndagskvällen. Larmet om den första kom till polisen vid 21.20, och gällde en restaurang på Adelgatan i centrum. En dörr och en markis skadades i smällen.

Den andra detonationen fick polisen larm om strax före klockan 22. Den här gången var det utanför en restaurang på Föreningsgatan i Rörsjöstaden som det smällt. En dörr skadades.

Inga personer har skadats.

– Båda platserna är avspärrade i väntan på teknisk undersökning av kriminaltekniker och bombtekniker. På båda ställena pratar polisen med vittnen och i det första fallet på Adelgatan kommer det att bli dörrknackning på ett hotell som ligger i närheten, säger Calle Persson på polisen i Skåne.

Polisen hade vid 22.30-tiden inte gripit någon för dåden, och det fanns inte heller någon misstänkt.

Tidigare under kvällen kom också larm om någon form av explosion vid Krokbäckskolan i Hyllie, men varken polis eller räddningstjänst kunde hitta några spår av en explosion på platsen.