TT-Inrikes

Utredning om polisskott läggs ned

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Utredningen mot de fem poliser som avlossade sina vapen mot en man i Svedmyra i södra Stockholm i februari läggs ned, skriver Mitti. Åklagaren Lena Kastlund anser att poliserna sköt i nödvärn. - Alla fem poliser har uppfattat att de befann sig i en nödvärnssituation.(TT)

Utredningen mot de fem poliser som avlossade sina vapen mot en man i Svedmyra i södra Stockholm i februari läggs ned, skriver Mitti. Åklagaren Lena Kastlund anser att poliserna sköt i nödvärn.

– Alla fem poliser har uppfattat att de befann sig i en nödvärnssituation. Alla fem har uppfattat att han skulle kunna skjuta dem och att det fanns fara för deras liv, säger hon till tidningen.

Poliserna hade kallats till platsen efter larm om att en man gick omkring med ett vapen i kvarteret. Poliserna sköt sedan mellan åtta och tolv skott, och ett av dem träffade mannen i ansiktet. Mannen överlevde, men enligt hans advokat kommer skadorna att ge men för livet.

Vapnet mannen höll i visade sig vara en luftpistol.

– Men det har ingen betydelse för de här polisernas agerande. Även om det var ett luftvapen var det mycket välliknande, säger åklagaren.