TT-OS

Guldhjälten står över milen

TT-OS Artikeln publicerades

Stina Nilsson visade att hon är i kalasform när hon vann OS-guldet i sprinten. Men efter succékvällen i Pyeongchang avslöjade Nilsson att hon inte ställer upp i milloppet på torsdag. I stället tänker hon vila för att vara starkare längre fram i OS. - Jag vet inte ens om jag fick säga det.(TT)

Stina Nilsson visade att hon är i kalasform när hon vann OS-guldet i sprinten. Men efter succékvällen i Pyeongchang avslöjade Nilsson att hon inte ställer upp i milloppet på torsdag.

I stället tänker hon vila för att vara starkare längre fram i OS.

– Jag vet inte ens om jag fick säga det. Men jag hade bestämt redan innan i dag att det är ett långt mästerskap och jag kände att jag kanske hade kunnat göra bra på 10 kilometer, men jag ville hellre investera i resten av mästerskapet, säger Nilsson.

Fristilsmilen med individuell start är ingen favoritdistans för sprintspecialisten, som har betydligt bättre medaljchanser senare i OS. Först i stafetten, 4x5 kilometer, på lördag, men sedan framför allt i sprintstafetten nästa onsdag. Där kan Nilsson eventuellt bilda en svensk superduo med Charlotte Kalla.