Nyheter

â??Elfsborg bröt den svarta hemmasviten

Efter mer än sju månader vann Elfsborg till slut hemma på Borås arena. - Det betyder jättemycket. Det har varit frustrerande att inte få till det, säger segerskytten Simon Lundevall efter 2-1 mot Trelleborg.(TT)
Publicerad 27 maj 2018

2-1 mot Sundsvall den 15 oktober i fjol var förra gången Elfsborg tog tre allsvenska poäng på Borås arena. Efter sex misslyckade försök - ett i höstas och fem under våren - lyckades laget nu vinna på hemmaplan igen.

Efter en svag Elfsborgsstart, bra Trelleborgsspel och ett vackert ledningsmål av gästernas Sebastian Olsson kom en plötslig vändning efter en halvtimme.

Simon Lundevall hade viktiga roller i de två Elfsborgsmål som kom inom loppet av knappt tre minuter.

Självmål av TFF

Han tog en lång löpning för att kunna avsluta på Daniel Gustavssons låga inlägg från högerkanten. Men TFF-spelaren Felix Hörberg hann precis före och styrde in 1-1 förbi egna målvakten Marko Johansson.

Simon Lundevall annonserades som målskytt av speakern och i den officiella statistiken direkt efter slutsignalen.

””

Men två minuter och 40 sekunder efter kvitteringen var Lundevall på plats igen. Nu sparkade han in returen efter att Johansson gjort en reflexräddning på Issam Jebalis nick. Även detta mål var en följd av ett noggrant Daniel Gustavsson-inlägg.

””

"Springa på stranden"

Nykomlingen Trelleborgs tränare Patrick Winqvist om Elfsborgs snabba vändning som kom utan förvarning:

””

Simon Lundevall toppar nu Elfsborgs interna poängliga på tre mål och tre assist, nu när allsvenskan tar sommarlov i sex veckor.