Nyheter

Avslaget och mållöst i Örebro

Det blev både avslaget och mållöst på ett kylslaget Behrn arena mellan Örebro och Sirius. Men Uppsalalaget tog i varje fall en viktig poäng i den fotbollsallsvenska bottenstriden. - Det känns okej att sätta sig i bussen med en pinne, säger anfallaren Philip Haglund.(TT)
Publicerad 25 september 2018

Haglunds Sirius har inte vunnit sedan den 10 augusti borta mot Göteborg och är uppe i sex raka matcher utan vinst. Tack vare poängen lämnade dock Uppsalalaget kvalplatsen och passerade Brommapojkarna på bättre målskillnad. Men BP, som har en match mindre spelad, kan vara förbi Sirius igen då laget ställs mot Östersund på onsdag.

””

"På uppgång"

Och Haglund, som har gjort flest mål i Sirius med sina sex fullträffar, tror på sitt lag.

””
””

Sirius tog tag i matchen borta mot Örebro inledningsvis. Och efter en dryg kvart blev just Philip Haglund helt fri och tryckte iväg ett rappt skott i straffområdet, men Örebros målvakt Oscar Jansson styrde undan med en fin parad.

””

Räddade på mållinjen

Annars skapades inga direkt klara målchanser under första halvlek, som knappast bjöd de 3 353 åskådarna på någon sprudlande underhållning. Men Örebro fick mer fart på offensiven efter paus. Efter 67 minuter räddade Siriusförsvararen Tim Björkström bollen på mållinjen efter att Örebros Filip Rogic slagit bollen mot gästernas övergivna mål då målvakten Lukas Jonsson hamnat helt snett i situationen.

Närmare än så kom inte Örebro. Men laget har fortfarande inte förlorat mot Sirius sedan Uppsalaklubben tog sig till allsvenskan. Örebro vann nämligen med 4-2 på Studenternas i våras och tog dessutom två segrar under fjolårssäsongen mot Sirius.