Nyheter

Blixtryck avgjorde toppmötet

Superkedjan drog i gång blixtrycket som avgjorde toppmötet i hockeyallsvenskan. Den glödheta AIK-trion gjorde två mål i 4-2-segern över Modo och har öst in 14 poäng på tre matcher. - Det känns riktigt bra, sade Jesper Frödén som gjorde ett av målen.(TT)
Publicerad 25 september 2018

Trion med Jesper Frödén (ett mål mot Modo), Fredric Weigel (0+2) och Anton Holm (1+1) öste in poäng redan under försäsongen.

När sedan serien startade och det blev skarpt läge har poängregnet fortsatt.

Trion gjorde tillsammans åtta poäng i premiären mot Karlskoga och efter en lite svagare insats i 2-1-segern mot Västervik - en poäng - kom fem nya poäng i toppmötet med Modo.

Båda lagen hade inlett hockeyallsvenskan med två raka segrar.

Två på 14 sekunder

AIK förlängde segersviten till tre matcher tack vare ett blixtryck i andra perioden. Laget gjorde tre mål på drygt tre minuter, varav de två första kom inom loppet av 14 sekunder, och tog AIK från 1-1 till 4-1.

Efter det var Modo med NHL-hemvändande stjärnbacken Tobias Enström ett slaget lag.

””

Halvliggande lyckades han styra in 2-1 förbi Modomålvakten Erik Hanses.

””

Supershow

Max Lindholm svepte in 3-1 bara 14 sekunder senare med en backhand bakom ryggen sedan Modobacken Victor Aronsson tappat pucken bakom eget mål.

Knappt tre minuter senare sköt backen Johan Larsson 4-1 med ett kanonskott sedan superkedjan haft show i anfallszon och naglat fast gästerna under en lång spelsekvens.

Frödén, Weigel (ny från Södertälje) och Holm är en glödhet kedja - kanske allsvenskans bästa. En spetsig trio som kan bli avgörande i AIK:s försök att nå tillbaka till SHL. Weigel är poängbäst så här långt av de tre, med sex poäng, ett mål och fem assist.