Nyheter

Succérookien poänglös: Ny situation för honom

Tredje raka förlusten och tredje matchen i följd utan poäng för Vancouvers succérookie Elias Pettersson. - Det är en ny situation för honom, säger tränaren Travis Green till Vancouver Sun. Vancouver förlorade mot New York Islanders med 2-5, Vancouvers sjätte raka bortamatch i NHL-ishockeyn.(TT)
Publicerad 14 november 2018

Vancouver förlorade mot New York Islanders med 2-5, Vancouvers sjätte raka bortamatch i NHL-ishockeyn.

Green försvarade Pettersson som gjort tio mål och sju assist under sina elva första matcher i NHL-karriären.

””
””

Flera svenskmål

Filip Forsberg gjorde två mål, men Nashville förlorade ändå mot San Jose med 4-5.

Det var andra raka bortaförlusten för Nashville.

San Jose gick till en 3-0-ledning en kvart in i matchen, men i andra perioden hade Forsberg både reducerat och kvitterat (3-3), hans elfte och tolfte mål i höst. Forsberg hade också en assist i matchen.

San Jose-svensken Marcus Sörensen gjorde 1-0, hans tredje mål för säsongen. Sörensen svarade också för två assist, bland annat till Joe Thorntons avgörande 5-4-mål 13.18 in i sista perioden. Det var Thorntons 400:e NHL-mål.

Erik Karlsson nådde även han en milstolpe med karriärens 400:e assist.

Wilson målskytt i comeback

André Burakovsky gjorde sitt andra mål för säsongen när hans Washington besegrade Minnesota på bortaplan.

Även Tom Wilson gjorde mål för mästarlaget Washington. Wilson missade säsongens inledande 16 matcher då han stängdes av efter att ha tacklat St Louis svenska forward Oskar Sundqvist mot huvudet under försäsongen. Wilsons avstängning var ursprungligen på 20 matcher men kortades under tisdagen till 14 matcher.