Nyheter

Celta utan Guidetti derbyvann

Celta Vigo lämnade John Guidetti helt utanför truppen, då laget vann det heta galiciska derbyt mot Deportivo La Coruña med 4-1 i spanska fotbollsligan. Efter 45 minuters spel stod det 1-1, men i den andra halvleken växlade Celta upp och gjorde tre mål under den sista halvtimmen.(TT)
Publicerad 23 oktober 2016

Celta Vigo lämnade John Guidetti helt utanför truppen, då laget vann det heta galiciska derbyt mot Deportivo La Coruña med 4-1 i spanska fotbollsligan.

Efter 45 minuters spel stod det 1-1, men i den andra halvleken växlade Celta upp och gjorde tre mål under den sista halvtimmen.

John Guidetti, som spelade från start mot Ajax i Europa League tidigare i veckan, har ännu inte gjort något ligamål för Celta under säsongen.

Steven Nzonzi såg till att Sevilla vann toppmötet över Atlético Madrid med 1-0. Nzonzi slog till i den 73:e minuten och såg till att sätta punkt för Atléticos åtta matcher långa förlustfria svit i säsongsstarten.

Det var Sevillas första seger över Atlético på drygt sex år.

Real Madrid tog över serieledningen tack vare 2-1 hemma över Athletic Bilbao, men segern satt långt inne. Álvaro Morata blev matchvinnare i 83:e minuten då han slog in en egen retur.

Real är en poäng före Sevilla som i sin tur är en poäng före Barcelona och Villarreal. Atlético Madrid sjönk till femte plats.