Nyheter

Fördel Leksand mot Malmö

Leksand har nu ett jätteläge att hålla sig kvar i SHL. Det står klart sedan dalalaget på fredagen vann hemma mot Malmö med 2-1 och leder nu med 3-2 i matcher. Vinner Leksand borta på måndag är saken klar. Det märktes direkt att Leksand fick tillbaka tre viktiga forwards till den här matchen.(TT)
Publicerad 27 mars 2015

Det märktes direkt att Leksand fick tillbaka tre viktiga forwards till den här matchen. Toni Kähkönen spelade efter sin avstängning samtidigt som Johan Ryno och Jens Bergenström gjorde comeback efter skador.

Det medförde att dalalaget hade betydligt mer kraft i anfallsspelet jämfört med tidigare under den här kvalserien mot Malmö.

Leksand dominerade stort i de första 15 minuterna och skapade tryck i Malmös zon. Men det krävdes en dubbelutvisning av Malmö innan Leksand kunde ta ledningen med 1-0 genom Toni Sallinen.

Det blev en väckarklocka för Malmö, som lyfte laget och satte press på Leksands backar. Matchbilden vände och Eric Himelfarb kontrade in Malmös kvittering när det återstod 1.50 till pausvilan.

I den andra perioden stod matchen och vägde. Tre tunga Malmöutvisningar gjorde att Leksand hade ett spelmässigt övertag. Men Malmö visade upp ett strålande boxplay, samtidigt som lagets backar storspelade och stod emot Leksands många anfall. Även Malmös målvakt, Niko Hovinen, gjorde då flera viktiga räddningar.

Men efter 2.50 i andra perioden fick Hovinen kapitulera när Leksands Patrick Cehlin drev upp pucken, rundade Malmös målbur och gjorde 2-1 via "köksvägen".

Det målet innebar extra energi för Leksand. Dalalaget tog över matchen och pressade Malmö, som ändå fick en jättechans till kvittering när Leksand fick Jonas Frögren utvisad efter 14.44. Men Leksand svarade genom ett riktigt bra boxplay och att sedan klara av Malmös intensiva press de sista två minuterna.