Nyheter

Larsson tvåmålsskytt mot Anaheim

Adam Larsson gjorde två mål, Filip Forsberg ett. Både Larssons Edmonton och Forsbergs Nashville inledde NHL:s kvartsfinalspel med segrar. - I sådana här matcher måste vi andra kliva fram, säger Larsson enligt nhl. com. Han gjorde fyra mål under hela grundserien.(TT)
Publicerad 27 april 2017

Han gjorde fyra mål under hela grundserien. I den första kvartsfinalmatchen mot Anaheim gjorde svenske backen Adam Larsson två i samma period, och bidrog starkt till Edmontons 5-3-seger.

Det andra målet var både tjusigt, turligt och matchavgörande.

Solomål med tur

Larsson började vid det egna målet, åkte sedan genom mittzonen, rundade hela Anaheims lag och på väg runt motståndarmålet kastade han in pucken, lite på chans, och den studsade in via Anaheimbacken Josh Masons skridsko och in i mål.

””
””

Målet betydde 4-3 och Leon Draisaitl punkterade sedan matchen i tom bur.

Inför matchen hade den tidigare Skellefteåbacken Larsson gjort ett mål på elva slutspelsmatcher.

””

Filip Forsberg gjorde också ett viktigt mål för sitt Nashville, även om hans 3-1 i den andra perioden mot St Louis inte var någon direkt avancerad individuell prestation.

"Inte det snyggaste"

P K Subban sköt, Jake Allen i St Louis-målet lämnade retur och pucken studsade på Filip Forsbergs skridsko och in i mål.

””

St Louis kom dock tillbaka, Jaden Schwartz reducerade och Magnus Pääjärvi var sedan inblandad i Vladimir Sobotkas kvittering. Men Nashville, som slog ut Chicago i fyra raka matcher i första rundan, fick sista ordet.

Otäck skada

Knappt halvvägs in i den sista perioden slängde Nashvilles Vernon Fiddler fram klubban precis framför Jake Allen och stötte in avgörande 4-3.

””

Nashvilles Kevin Fiala åkte på en otäck skada, och fick föras av isen på bår efter en närkamp med St Louis försvarare Robert Bortuzzo i början av den andra perioden. Schweizarens vänsterben vek sig när han föll och i hög fart kraschade in i sargen.