TT-Sport

Forsberg: "Vi måste göra det som ett lag"

TT-Sport Artikeln publicerades

Mot Nederländerna borta ska VM-kvalet avgöras på allvar. Först ska en luxemburgsk defensiv luckras upp. Enligt Emil Forsberg blir det, likt tidigare i kvalet, laget som helhet som är den stora nyckeln. Fotbollslandslagets förberedelser inför lördagens kvaldrabbning med Luxemburg fortsätter.(TT)

Fotbollslandslagets förberedelser inför lördagens kvaldrabbning med Luxemburg fortsätter.

Luxemburg får efter sitt smått heroiska 0-0-resultat mot Frankrike anses vara en ytterst knivig uppgift för Sverige.

– Att de spelade 0-0 mot Frankrike säger ändå något. Det är inget superdåligt lag och de kommer att vara fullt fokuserade på att göra samma sak mot oss som de gjorde mot Frankrike, säger Emil Forsberg.

Många sätt att göra mål

Leipzigstjärnan har den senaste tiden spelat både i Bundesliga och i Champions League och får så klart en viktig roll för att luckra upp Luxemburgs försvar.

– Vi måste göra det som ett lag. Det har vi gjort i alla andra matcher. Vi har många som kan göra mål och kan göra dem på många sätt, och det är jätteviktigt.

Det är en viktig match som väntar.

Vilket om inte annat syns på det antal biljetter som sålts till lördagens aktiviteter på nationalarenan. Potentiellt kan det till och med bli publikrekord.

– Luxemburg hemma och 49 000 på läktarna, det var väl ingen av oss som hade trott det på förhand. Men det tyder på att vi har gjort något bra, att publiken är intresserad och att folk vill komma och se oss, säger Forsberg.

"Vill ha det varje match"

Huruvida det blir ett tryck likt det han och hans RB Leipzig fick uppleva borta mot Besiktas i Champions League i förra veckan återstår att se.

– Det var någonting man inte upplevt tidigare. Helt fantastiskt. Det är så man vill ha det varje match.