Nyheter

Fulham tillbaka i Premier League

Fulham är klart för spel i Premier League i fotboll. Detta efter 1-0 i kvalfinalen mot Aston Villa. Stor matchhjälte för Fulham blev skotten Tom Cairney, 27, som gjorde "miljardmålet" i den 23:e minuten. Efter fyra säsonger i Championship är Fulham tillbaka i engelsk fotbolls finrum igen.(TT)
Publicerad 26 maj 2018

Efter fyra säsonger i Championship är Fulham tillbaka i engelsk fotbolls finrum igen. Men det satt hårt åt i kvalfinalen på Wembley.

Fulham var det bättre laget i den första halvleken, men efter paus tog Aston Villa över och pressade för kvittering. Efter en kvart hade Jack Graelish ett jätteläge sedan han dribblat förbi fyra Fulhamförsvarare men skottet gick rakt på målvakten Marcus Bettinelli. Strax därefter ville Aston Villas spelare ha straff efter misstänkt hands i straffområdet, men domaren friade.

Sedan tvingades Fulham till spel med tio man under de avslutande 20 minuterna sedan Denis Odoi dragit på sig sitt andra gula kort. Aston Villa press fortsatte ända till slutsignalen då Fulhams spelare äntligen kunde sträcka armarna mot skyn och fira avancemanget.

Matchhjälte blev alltså Tom Cairney som slog till redan i den 23:e minuten. 17-årige talangen Ryan Sessegnon serverade Cairney med en riktigt fin passning och avslutet var perfekt.

Värdet på avancemanget beräknas till minst 160 miljoner pund, över 1,85 miljarder kronor.