Nyheter

Hamilton tog 50:e segern

Regerande världsmästaren Lewis Hamilton jubilerade och tog sin 50:e formel 1-seger när han vann USA:s Grand Prix i Austin. Därmed håller han drömmarna om en fjärde VM-titel vid liv. Marcus Ericsson slutade på 14:e plats. Austinbanan, Circuit of the Americas, har blivit något av Hamiltons favoritbana.(TT)
Publicerad 23 oktober 2016

Austinbanan, Circuit of the Americas, har blivit något av Hamiltons favoritbana. Han tog sin fjärde seger på banan och den femte i USA totalt. Därmed tangerade han sjufaldige mästaren Michael Schumachers rekord.

””

Britten tog in sju poäng på stallkamraten i Mercedes, Nico Rosberg, Tyskland, som slutade tvåa.

Rosberg har dock en stadig ledning på 26 poäng med tre lopp kvar att köra, närmast kommande helg i Mexiko.

Daniel Ricciardo, Australien, slutade trea.

Marcus Ericsson jagade säsongens första poängplats men fick nöja sig med 14:e plats.

””

Sauber-svensken bytte bara däck en gång under loppet, fick köra försiktigt och tappade två placeringar under slutet.