Nyheter

Hattrick av nye skyttekungen Lindqvist

Färjestads tredje raka seger - efter 6-4 borta mot Örebro. Och ett hattrick av Michael Lindqvist. Men att matchhjälten nu toppar skytteligan visste han inte. - Jaså är det så, det var ju roligt att höra, säger Lindqvist till TT.(TT)
Publicerad 23 november 2017

Värmlänningarna kom stärkta till prestigemötet med Örebro efter vändningen och segern i den heta seriefinalen mot Växjö i tisdags.

Michael Lindqvist gav Färjestad en drömstart i både första och andra perioden och med sitt hattrick är Färjestadsforwarden nu uppe i 13 mål hittills den här säsongen och leder skytteligan i SHL.

””

"Kul att det flyter"

””

Inför säsongen skrev den förre AIK-spelaren på ett tvåårskontrakt med Färjestad. Lindqvist gjorde mål redan i sin debutmatch med Karlstadlaget och verkar trivas förträffligt med sina nya kedjekompisar Rasmus Asplund och Dick Axelsson. Kedjan öser in poäng.

””

TT: Och du gick om Dick Axelsson i skytteligan - hur viktigt var det?

””

Efter bara tre minuter tryckte Michael Lindqvist in sitt och matchens första mål, assisterad av kedjekompisen Axelsson, som ordnat poäng i nio raka matcher. Tio minuter senare skickade Christoffer Törngren in 2-0 i öppen bur och kort därefter reducerade Örebros Glenn Gustafsson i spel fem mot fyra.

Direkt i andra perioden var det Färjestads tur att spela powerplay och Lindqvist gjorde sitt andra mål för kvällen när han skickade in 3-1 i öppen bur. Fyra minuter senare ökade lagkaptenen Johan Ryno på Färjestads ledning när han styrde in 4-1. Örebromålvakten Axel Brage fick då nog och bytte med Eero Kilpiläinen.

Het kedja

Efter halva matchen styrde förvisso Kalle Olsson in Örebros andra mål. Men lite senare fullbordade Michael Lindqvist sitt hattrick när han blev helt fri och ökade på till 5-2.

Men Lindqvists kedjeformation hade inte fått nog - fem minuter in i tredje perioden tryckte Rasmus Asplund in 6-2, återigen efter fint förarbete av Axelsson.

TT: Vilket mål är du mest nöjd med ikväll?