TT-Sport

Höör inledde med seger - respass för Alingsås

TT-Sport Artikeln publicerades

H65 Höör fick en segrande start på kvalet till EHF-cupens gruppspel. Lokomotiv Zagreb besegrades med 22-18 i det första mötet lagen emellan. En bra start med tanke på att Zagreb var ett av de svåraste motstånden svensklaget kunde fått på förhand i den första kvalomgången.(TT)

H65 Höör fick en segrande start på kvalet till EHF-cupens gruppspel. Lokomotiv Zagreb besegrades med 22-18 i det första mötet lagen emellan.

En bra start med tanke på att Zagreb var ett av de svåraste motstånden svensklaget kunde fått på förhand i den första kvalomgången.

"Försvarsmässigt gjorde vi det bra i princip hela matchen igenom. Dock var det vissa saker som förvånade mig. Sättet vi missade frilägen på och kastade bort en del bollar i kontringarna. Det var en typisk premiärmatch för oss", säger Ola Månsson, tränare i Höör, i ett pressmeddelande.

Kristin Thorleifsdottir blev bästa målskytt i Höör med fem fullträffar. Returen spelas på bortaplan i Zagreb 15 september.

För Alingsås på herrsidan är Europaäventyret dock över. Svenskarna hade tre måls försprång att gå på i bortamötet med Gorenje Velenje från Slovenien. Det räckte dock inte, då slovenerna vann med 28-22.